Tomašević: Denivelacija pruge u Sesvetama tek iza Borongaja i Gajnica (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.2.2022. 14:44:39
Tomašević: Denivelacija pruge u Sesvetama tek iza Borongaja i Gajnica (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Izgradnja podvožnjaka ispod pruge kod sajmišta u Sesvetama gradonačelniku Tomaševiću je tek na trećem mjestu.




Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević je odgovarajući na pitanje našeg novinara o denivelaciji pruge u Sesvetama rekao da su Sesvete tek na trećem mjestu. Bolje biti i treći nego četvrti, peti, šesti.., rekli bi neki. Međutim, unatoč gradonačelnikovim (dobrim) argumentima, Sesvećani s time nisu zadovoljni. Činjenica je da i Borongaj i Gajnice također vape za podvožnjakom, ali situacija je ista i kod nas.


"Mi smo već u našem programu rekli koje su nam strateški dvije najbitnije denivelacije, a to su Borongaj i Gajnice, jer na tim mjestima kilometrima nema nikakvih niti nadvožnjaka niti podvožnjaka i tu nastaju najveći čepovi", odgovorio je Tomašević dodajući da ipak i u Sesvetama postoji problem, te da je i tu nužno izgraditi denivelacijski objekt, međutim, on je, kako je rekao, dio šire slike cijelog tog prostora od Novog Jelkovca do centra Sesveta i industrijske zone na tom području.


"Tu bi trebalo promijeniti GUP Sesveta i riješiti cijeli taj koridor da bude javni prostor,  pješačka i biciklistička zona, te spojiti današnji centar Sesveta s tim dijelom, te bi onda u cjelovitoj slici trebalo riješiti i prometni spoj ta dva dijela Sesveta denivelacijom pruge", zaključio je Tomašević.


Iz tog odgovora gradonačelnika da se naslutiti da, na žalost, ne možemo tako brzo očekivati rješavanje ovog našeg velikog prometnog problema kao što je prijelaz pruge koja, kao što dobro znademo, reže Sesvete na dva dijela. 


Ako će se  doista čekati, kako je rekao, cjelovito rješenje, bojimo se da mnogi u Sesvetama izgradnju podvožnjaka financiranu europskim novcem neće dočekati.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account