Tomašević: Nije Grad kriv, Hrvatske vode još nisu dale suglasnost za željezničko stajalište Sopnica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.11.2022. 13:28:48
Tomašević: Nije Grad kriv, Hrvatske vode još nisu dale suglasnost za željezničko stajalište Sopnica

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

"Dokumentaciju koja još nedostaje očekujem da će stići u narednih sedam dana, te će potom sve vrlo brzo biti riješeno",  rekao je Tomašević.



Željezničko stajalište Sesvetska Sopnica niti nakon pola godine od završetka radova nije u funkciji, a do sad se prst upirao u gradske službe koje nikako ne izdaju uporabnu dozvolu za objekt. Bez uporabne dozvole Grada Zagreba Agencija za promet ne može izdati dozvolu za korištenjem ovog željezničkog stajališta, a bez dozvole ove agencije HŽ Putnički promet ne smije za prigradske vlakove koji će jedini stajati na tom stajalištu, jer to nije željeznička postaja nego samo stajalište, kao primjerice i tramvajsko stajalište, uvrstiti zaustavljanje na tom mjestu.


"Do sada nije bilo potpune dokumentacije. Koliko imam informaciju od HŽ infrastrukture, ona je dopunjena nedavno i tehnički pregled je obavljen, međutim nisu se sva javno-upravna tijela odazvala tehničkom pregledu niti izdala odobrenje, čini mi se da nisu Hrvatske vode i još jedno državno poduzeće, tako da trebaju sada dati pismenu suglasnost i očekujem da će se to dogoditi u idućih tjedan dana", odgovorio je na naše pitanje na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević, opovrgavajući time prozivke da gradske službe koče uspostavu putničkog prometa prigradskom željeznicom i sa stajališta Sesvetska Sopnica.


Ako je tako kako je rečeno, dozvola bi mogla biti izdana vrlo skoro, a to znači da bi se do Božića građani Sesvetske Sopnice, Brestja i 7. Retkovca mogli voziti prigradskom željeznicom sa svoj stajališta.

 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 13:18:28

Create Account