Tomašević: O sesvetskom stadionu možemo razgovarati tek nakon Doma sportova i maksimirskog stadiona

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.8.2022. 13:48:13
 Tomašević: O sesvetskom stadionu možemo razgovarati tek nakon Doma sportova i maksimirskog stadiona

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

"O stadionu u Sesvetama možemo razgovarati tek nakon što budu obnovljeni prije svega Dom sportova i potom stadion u Maksimiru", rekao je gradonačelnik Tomašević na današnjoj presici.




Nakon današnjeg polaganja kamena temeljca za izgradnju dječjeg vrtića Zrno u Ivanjoj Reki, gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovarajući na pitanja novinara protumačio je svoj odnos prema još uvijek neostvarenom gradskom stadionu Sesvete. 


Na izravno pitanje novinara što se planira s projektom kojem je na snazi pravomoćna građevinska dozvola koja je produžena za 2023. godinu, te bi mogla ostati neiskorištena ukoliko se ubrzo nešto ne poduzme ili ne angažiraju europski fondovi, Tomašević je rekao da se stadion ne može graditi novcem iz fonda za obnovu od potresa.


"Škole mogu, vrtići mogu, komunalna infrastruktura može, ali sportski se objekti ne mogu obnavljati ili graditi tim novcem", rekao je Tomašević. Obzirom da nismo mislili na angažman sredstava namijenjenih obnovi nakon potresa, nego drugim europskim fondovima, Tomašević je rekao da gledaju u tom pravcu.


"Da, možda neki drugi novac da, ali podsjetit ću vas da Dom sportova koji je oštećen u potresu, te uopće nije u funkciji, da bi se obnovio potrebno je bar 150 milijuna kuna. To je prvi prioritet. Drugi prioritet je naći načina za financiranje maksimirskog stadiona koji ne uključuje proračunski novac, a tek onda možemo govoriti o Kranjčevićevoj i Sesvetama", zaključio je gradonačelnik dodavši da su to prioriteti koji uključuju ulaganja u sportske objekte na području grada u ovoj financijskoj situaciji u kojoj se grad trenutno nalazi.


Dakle, ako smo dobro razumjeli gradonačelnika, građevinska dozvola za gradski stadion Sesvete koja vrijedi još u narednoj godini vrlo vjerojatno će ostati neiskorištena. No, možda dogodi se čudo.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account