Tour of Croatia prošao kroz Prigorje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.4.2018. 8:25:00
Tour of Croatia prošao kroz Prigorje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Posljednja etapa Toura of Croatia, biciklističkog natjecanja koji navodno ima veliki turistički doseg, prošao je jučer i kroz sesvetsko područje.


Tako su ceste zatvarane i promet obitavljan na oko sat vremena na području Sesvetskog Kraljevca, na D-3 od Lužana do čvora Popovec, obilaznica od čvora Popovec do Slavonske avenije, kao i ta prometnica u smjeru zapada. 


Većina medija je najavljivala vrijeme zatvaranja prometnica, no bilo je, unatoč nedjelje, podosta prometa koji su čekali prolazak biciklista, ali i onih znatiželjnika koji su samo došli vidjeti "kak klače profesionalci, jel idu morti kaj brže od mog starog Roga", pokazujući na tridesetak godina stari bicikl rekao nam je u Soblincu gdje smo čekali biciklističku kolonu jedan sredovječni gospodin "koji bu sad slučajne pogledal utrku".


A ako koga zanima, tu su i rezultati:


Bjelorus Konstantin Sivcov (Bahrain) pobjednik je četvrtog izdanja biciklističke utrke "Tour of Croatia". On je nakon šest odvezenih etapa i 1075 kilometara ostvario osam sekundi bolje vrijeme od drugoplasiranog Nizozemca Pietera Weeninga (Roompot), odnosno 53 sekunde od trećeg Kazahstanca Jevgenija Gidiča (Astana), dok je najbolji hrvatski vozač bio 39-godišnji Radoslav Rogina (Adria Mobil) koji je zauzeo četvrto mjesto sa 1:15 minuta iza pobjednika.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.3.2024. 14:59:15

Create Account