Tradicionalno položen vijenac kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima u Parku 144. brigade

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2022. 12:49:28
Tradicionalno položen vijenac kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima u Parku 144. brigade

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Predstavnici VGČ Sesvete i braniteljskih udruga, kao i nekih političkih stranaka  položili su danas vijenac i zapalili svijeće kod spomenika u ratu poginulim Sesvećanima.



Kod spomenika poginulim braniteljima s području Sesveta, uz raskrižje Zagrebačke i Bistričke, na prostoru uz spomenik koji će uskoro i službeno biti nazvan Parkom 144. brigade, danas dopodne na Dan branitelja grada Zagreba, tradicionalno je položen vijenac i zapaljene su svijeće.


U ime Vijeća Gradske četvrti Sesvete nazočili su predsjednik Stjepan Kezerić i vijećnica, ujedno i predsjednica sesvetskog Domovinskog pokreta Zorica Gregurić. 


Svijeće su također zapalili predstavnici i mnogi članovi veterana 144. brigade HV-a, predstavnici i mnogi članovi UHDDR-a Sesvete, te zamjenica predsjednika sesvetskog HDZ-a Antonija Bošnjak i tajnik Dražen Markota. Uvijek se svojih branitelja prisjećaju i sesvetske žene, pa su tako nazočile i ovaj put predsjednica Hrvatske žene - Sesvete Mira Halapa sa suradnicama. 


Nakon polaganja vijenca i svijeća nazočni su minutom šutnje odali počast za 47 sesvetskih ratnika koji su svoje živote položili na oltar domovine, te izmolili kratku molitvu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.5.2023. 18:00:09

Create Account