Trebaju li Sesvete biti samostalni grad, dio grada ili nešto treće?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.4.2020. 13:23:27
Trebaju li Sesvete biti samostalni grad, dio grada ili nešto treće?

Foto: Sesvete danas

Mnogi stanovnici gradske četvrti Sesvete do sada su javno tražili veću autonomiju Sesveta unutar Grada Zagreba, poneki su čak tražili i odvajanje od grada, a sada po prvi puta imamo zabilježeno i drugačije razmišljanje jednog, pretpostavljamo, građanina Sesveta.




Spomenuti građanin koji se nije izjasnio da je doista stanovnik Sesveta, a koji nam se obratio pod nazivom dxer piše nam u mailu slijedeće:


"Može li se već jednom Sesvete, gradska četvrt Grada Zagreba integrirati u taj Grad Zagreb i time omogučiti građanima ove četvrti da postanu ravnopravni građani ovoga Grada ?


Naime, često i opetovano smo mi građani ove četvrti jednostavno stigmatizirani, marginalizirani i diskriminirani kada su u pitanju mnoge stvari koje se tiču ove četvrti.


Vjerujem da bi integracija i pozicija ove četvrti bila jasnija kada bi poštanske adrese napokon pisale ZAGREB, a ne SESVETE. Zar se netkome na Trešnjevci šalje pošta na adresu 10140 TREŠNJEVKA ?? Ne nego je normalno napisati 10000 ZAGREB, a zašto onda to ne bi bilo i za adrese u gradskoj četvrti Sesvete tipa 10360 ZAGREB ?


 Jednostavno smo zbog toga stalno diskriminirani i kod raznoraznih dostava jer iako mnogi trgovački centri ili neke druge trgovine pišu da je primjerice dostava na području Grada Zagreba besplatna ili košta toliko i toliko, uvijek je to za Sesvete onda drugačije, skuplje, kompliciranije itd itd.


Zanima me što gradska četvrt Sesvete radi po tom pitanju ?

Evo jednog zadnjeg bisera iz ZG Parkinga

https://www.zagrebparking.hr/UserDocsImages/arhiva/Aktualnosti/Popis%20ulica%20bez%20naplate%20najnovije.pdf

Skrolajte do kraja popisa adresa pa ćete vidjeti da su u tom popisu Sesvete označene kao Grad Sesvete".



Pozivamo sve građane na javnu debatu što bismo željeli u budućnosti od naše gradske četvrti i kako gledamo na taj problem. Svoje reakcije možete napisati u komentar ovdje ispod članka ili u komentar na našem fejsbuku, a oni koji nemaju svoj fejsbuk profil, mogu nam poslati svoju reakciju e-mailom na info@sesvete-danas.hr.


Sukus rasprave objavit ćemo za desetak dana. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.11.2023. 8:45:57

Create Account