Trideseta je godišnjica osnutka sesvetske brigade, na Markovom Polju položen vijenac

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.10.2021. 12:36:23
Trideseta je godišnjica osnutka sesvetske brigade, na Markovom Polju položen vijenac

Foto: Članovi udruge

Na današnji dan prije 30 godina osnovana je 144 brigada Hrvatske vojske, danas je kod spomen obilježja njenim poginulim pripadnicima postavljen vijenac.
Bila je nedjelja, lijepa, većinom sunčana i relativno topla kad je tog dana, 6. listopada 1991. godine oformljena 144. brigada Hrvatske vojske popunjena vojnicima, dočasnicima i časnicima s područja Sesveta. Njeni su pripadnici obišli mnoga ratišta, no, najviše vremena u ratnim djelovanjima provedeno je na Banovini, a potom u zaleđu Dubrovnika, a do Oluje i kraja rata njenih pripadnika bilo je gotovo posvuda.


U znak sjećanja na sam datum osnutka, na današnji dan, predstavnici Udruge veterana 144. brigade HV-a položili su jutros vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja smrtno stradalim pripadnicima brigade u ratnim djelovanjima, kod ulaza na groblje u Markovom Polju.


Cjelovito obilježavanje tridesete godišnjice osnutka brigade bit će u nedjelju, 10. listopada misom u pastoralnom centru, te potom kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.10.2022. 12:06:12

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account