Tržnice otvorene, na sesvetskoj nigdje nikoga

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.4.2020. 10:54:05
Tržnice otvorene, na sesvetskoj nigdje nikoga

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prema odluci državnog Stožera CZ od danas smiju raditi tržnice, Gradske tržnice objavile da je uz ostale otvorena i sesvetska tržnica, međutim, slika potpuno drugačija.




Gradske tržnice slijedile su naputak Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu da tijekom Velikog trodnevlja smiju raditi tržnice, vjerojatno će raditi i ubuduće ako ne bude velikog porasta broja oboljelih, te su objavile da su od danas otvorene sve tržnice kojima upravlja ova podružnica Zagrebačkog holdinga. 


Kako bi tržnice mogle raditi, potrebno je ustrojiti poseban režim rada na tržnicama. Na glavnim zagrebačkim je to i učinjeno, no ne i na tržnici koja bi trebala biti namijenjena populaciji od gotovo 100 tisuća stanovnika.  Sesvetska tržnica po tom pitanju nije ni taknuta, pa stoga ne čudi da danas na njoj nije bilo prodavača, a niti kupaca. Tek su rijetki  dolazili u kupovinu u trgovine zatvorenog tipa na prostoru tržnice. 


Tijekom našeg polusatnog dopodnevnog boravka na sesvetskoj tržnici nismo ugledali niti jednog zaštitara, pripadnika civilne zaštite ili djelatnika tržnica koji bi pazili na uvjete poštivanja fizičke udaljenosti, kao niti kontrolora koji bi propuštali određeni broj kupaca koliko ih smije biti istovremeno na tom prostoru.


Ništa od svega navedenoga u Sesvetama, ali je zato lijepo navedeno na gradskim službenim stranicama da sesvetska tržnica od danas radi kao i sve ostale u vremenu od 8 do 13. 


Izgleda da su ponovo nadležni u gotovo apsolutistički centraliziranom Zagrebu pokazali koliko im je stalo do Sesveta i Sesvećana. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account