U Dječjem vrtiću Šegrt Hlapić predstavljen EU projekt "Kućica"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.7.2022. 12:25:45
U Dječjem vrtiću Šegrt Hlapić predstavljen EU projekt "Kućica"

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradski EU projekt socijalne uključivosti mališana u predškolske programe predstavljen je na završnoj konferenciji u DV Šegrt Hlapić.



"Korak u dječji vrtić za dobrobit djeteta i razvoj potencijala - Kučica" naziv je europskog projekta čiji je nositelj Grad Zagreb, a partneri na projektu su 33 gradska vrtića, među njima i dva sesvetska Dječji vrtić Sesvete i Dječji vrtić Šegrt Hlapić gdje je i održana završna konferencija projekta.

Cilj projekta je povećanje sudjelovanja djece iz skupina socioekonomski nepovoljnog položaja čime se dugoročno smanjuje rizik ranog napuštanja školovanja, te rizik od siromaštva i socijalne isključenosti.


Projekt se provodi kroz subvencioniranje cjelodnevnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja djece pripadnika ciljne skupine u vrtićima partnerima projekta. 


Ukupna vrijednost projekta je cca 2 milijuna i 773 tisuće kuna, od čega iz EU fondova osigurano 1,4 milijuna kuna, dok ostalo osigurava Grad. 


Nazočne ravnateljice vrtića partnera u prostoru Dječjeg vrtića Šegrt Hlapić pozdravila je ravnateljica Branka Benčec, a zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec koja je odgovorna za cijeli resor društvenih djelatnosti izrazila je zadovoljstvo što i na ovaj način grad  proširuje socijalnu uključenost, ovog puta kod predškolske djece, govorila je o velikoj potrebi Sesveta za smještaj u vrtiće, te najavila do jeseni drastično smanjenje broja u vrtiće još neupisane djece.


Nakon predstavljanja projekta nazočni su uživali u programu koji su im prikazali mališani "Hlapića".




Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 12:04:21

Create Account