U Dječjem vrtiću Sesvete obilježili Dan osoba s Downovim sindromom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2021. 8:24:00
U Dječjem vrtiću Sesvete obilježili Dan osoba s Downovim sindromom

Foto: DV Sesvete/Odgojna skupina „Ribice“

U Dječjem vrtiću Sesvete provodi se inkluzivna pedagogija u sklopu koje je početkom tjedna obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom.



Promicanjem inkluzivnih vrijednosti premješta se fokus s posebnih potreba i medicinskih dijagnoza na djetetovo okruženje. Oblikovanjem okruženja po mjeri svakog djeteta u Dječjem vrtiću „Sesvete“, ostvaruje se ideja inkluzivne pedagogije u kojoj svako dijete promatramo kao jedinku za sebe. Inkluzija pretpostavlja preobrazbu, promjenu cijele zajednice s ciljem dobrobiti za cjelokupno društvo. Inkluzija ne dolazi sama po sebi. To je sistematski proces koji zahtijeva pažljivo planiranje, provođenje i praćenje kako bi se postigao uspjeh u radu sa svom djecom pa tako i s djecom s posebnim edukacijskim potrebama. Vođeni navedenim spoznajama, mjesec ožujak u DV „Sesvete“ posvećen je stvaranju inkluzivnih uvjeta. 

                                                                 Marijana Davosir Havlena, profesor rehabilitator



Raznim aktivnostima obilježili smo  Svjetski dan osoba s Down sindromom. Cilj nam je bio izgradnja tolerancije, stvarno uvažavanje individualnih razlika, poštivanje dostojanstva svakog pojedinca i kreiranje međusobne interakcije i društvenih odnosa.


                                                                                                Dunja Kutleša, mag.praesc.educ


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2024. 9:49:27

Create Account