U Đurđekovcu održan Memorijal "Krunoslav Kašić", natjecanje braniteljskih udruga

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.3.2022. 12:51:04
U Đurđekovcu održan Memorijal "Krunoslav Kašić", natjecanje braniteljskih udruga

Foto: UHDDR Sesvete

Memorijal "Krunoslav Kašić", natjecanje braniteljskih udruga u spravljanju gulaša, belotu i visećoj kuglani ustanovljen je u Đurđekovcu, prebivalištu pokojnog Krune.



Protekle subote kod društvenog doma u Đurđekovcu održan je ove godine ustanovljen Memorijal "Krunoslav Kašić", kojim njegovi prijatelji, suborci, sumještani, te članovi organizatora Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Sesvete, žele očuvati spomen na prerano preminulog svog predsjednika, te sveprisutnog mještanina Đurđekovca na mnogim događanjima u ovom dijelu Prigorja.


Memorijal je zamišljen kao natjecanje u spravljanju gulaša iz kotlića, katanju belota, te natjecanju u visećoj kuglani. Na ovom prvom takvom okupljanju sudjelovalo je više od 150 sudionika iz dvadesetak braniteljskih udruga.


"Do svoje smrti naš predsjednik, Krunoslav Kašić, dobro je poznat gotovo svim sesvetskim braniteljima, ali i puno šire.  Kao dobrovoljac prošao je mnoga ratišta od istoka do juga Hrvatske. U poratno vrijeme nastavio je s društvenim aktivnostima, a osim u veteranskom segmentu, bio je  dopredsjednik DVD-a Vugrovec, te iznimno aktivan član KUD-a Dragutin Domjanić iz Vugrovca", rekao je otvarajući Memorijal prijašnji dopredsjednik, sadašnji predsjednik sesvetskog UHDDR-a Marijo Đurković, ističući posebno Krunin humani karakter u iskrenoj želji da pomogne svakome kome je pomoć iole potrebna.


Na žalost krajem 2020. godine pandemijska je bolest prerano zatvorila Krunine oči u 48. godini života. 


Cijelom događaju prethodilo je polaganje vijenca organizatora na spomenik poginulim Sesvećanima u Bistričkoj ulici, te na posljednje počivalište Krune Kašića. Potom je održano natjecanje.


U kulinarskom natjecanju pobijedio je UHDDR Stupnik, drugo mjesto osvojio je SV Gornja Stubica, a treće UVV i domoljuba.


Rezultati Belota:

1. UHDDR SV. NEDELJA

        2. UV SJP ALFA ZAGREB

        3. UHDDR SESVETE


Rezultati natjecanja u visećoj kuglani:

1. UHDDR STUPNIK

         2.SV.JURAJ GORNJA STUBICA

         3. UHVRV 91 RUGVICA


Težnja je organizatora da ovo natjecanje jednog dana preraste u tradiciju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.12.2023. 15:18:33

Create Account