U Đurđekovcu održano 11. Memorijalno natjecanje hrvatskih branitelja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.10.2022. 10:03:17
U Đurđekovcu održano 11. Memorijalno natjecanje hrvatskih branitelja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

"Prošle godine kad su bili izbori nema tko nije došao, ove godine iz institucija baš nitko", rekao je na zatvaranju natjecanja predsjednik UHDDR-a Sesvete i organizator natjecanja Marijo Đurković.




11.Memorijalno natjecanje hrvatskih branitelja "Krunoslav Kašić" koje od prošle godine nosi naziv po branitelju i u pandemiji preminulom predsjedniku sesvetske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Krunoslava Kašića, održano je u subotu u Đurđekovcu kod društvenog doma.


Na natjecanje odazvalo se 13 braniteljskih udruga, a natjecali su se u spravljanju kotlića (gulaša), belotu i natjecanju u visećoj kuglani.


Nakon trosatnog kuhanja jela iz kotlića odnosno gulaše ocijenio je profesionalni kuhar Saša Dmitrović koji je ne znajući čija su jela koja su mu predavana pod šifrom, odlučio da su najbolji kotlić priredili članovi Udruge hrvatskih ratnih veterana 91 (UHVRV) Dugo Selo.


Poredak:

Kuhanje gulaša:

1. UHVRV 91 DUGO SELO

2.UBDR BEDEKOVČINA

3.UHDDR BJELOVAR


Belot:

1. UHDDR STENJEVEC-ŠPANSKO

2.UVSR REBELS KARLOVAC

3.UHDDR GO ZAGREB


Viseća kuglana:


1¸.UHDDR BJELOVAR

2. UHDDR SV.ĐURĐ

3. UBDR SV. JURAJ GORNJA STUBICA


Ekipe koje su sudjelovale u natjecanjima:

1. UHDDR GO ZAGREB

2.UHDR STENJEVEC-ŠPANSKO

3.UHDDR SV.NEDELJA

4.UHDDR MOLVE

5.UHDDR SV.ĐURĐ

6.UHDDR BJELOVAR

7.UHDDR STUPNIK

8.UVSR REBELS KARLOVAC

9.UBDR SV. JURAJ GORNJA STUBICA

10.UHVRV 91 RUGVICA

11.UHVRV DUGO SELO

12.UVSJP ALFE

13. UBDR BEDEKOVČINA


Po završetku natjecanja najboljima su uručeni pehari i medalje, a svim sudionicima i donatorima zahvalnice za sudjelovanje i podršku natjecanju.


"Zahvaljujem našim donatorima koji su nam pomogli, a to su fizičke osobe  institucije: Jasna Židak, Ivica Mila, Veterinarska stanica Sesvete i Pekara Miško", rekao je prilikom zatvaranja Memorijala predsjednik UHDDR-a Sesvete Marijo Đurković ističući pri tom da ovime žele očuvati uspomenu na za života sveprisutnog i uvijek agilnog Krunu, kako su ga svi zvali. Memorijalu su nazočili Kašićevi roditelji i supruga.


Po završetku Đurković nam je još rekao da je razočaran što nitko od pozvanih institucija nije posjetio natjecanje. "Pozvani kao gosti: Predsjednik i svi vijećnici Gradske Četvrti i Mjesnih odbora, tvrke i pojedini obrti iz Đurđekovca,  naša škola, gradske institucije, no nitko se nije odazvao osim Jasne Židak ispred vugrovečkog KUD-a i osobno". Kad su izbori, svi su kod nas. Jako me žalosti takav odnosno prema braniteljima koji je svake godine sve gori i gori, a s druge strane ugodno me iznenadio Grad na kojeg nismo puno računali misleći da će nas odbaciti, no izašli su nam u susret i donacijom nas podržali na čemu im zahvaljujemo", zaključio je Đurković.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.12.2023. 15:18:33

Create Account