U DVD Kašina pristigla nova oprema financirana EU novcem

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.1.2023. 8:55:23
U DVD Kašina pristigla nova oprema financirana EU novcem

Foto: DVD Kašina

Oprema uništena na intervencijama nakon potresa obnovljena je sredstvima EU fondova.



Dobrovoljno vatrogasno društvo Kašina  potpisalo je 16. lipnja prošle godine ugovor o nabavi nove te zamjeni uništene, oštećene i rashodovane opreme i alata na intervencijama nakon serije potresa počevši od 28.12.2020. tzv.  Petrinjskog potresa.


Ovih su dana kašinski vatrogasci priveli kraju nabavu opreme i ispunjenje dokumentacije vezane na Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava od strane Ministarstva unutarnjih poslova RH iz Fonda solidarnosti EU te je tako u vlasništvo  DVD-a Kašina stigla nova oprema u vrijednosti od 17.430,32 EUR (131.328,75 kuna).


Obzirom da je iza ovog društva još jedna uspješna godina u kojoj su bili aktivni u radu s djecom i mladeži, aktivno sudjelovali na intervencijama i u radu Zajednice, dolazak nove opreme dodatna je motivacija vodstvu i članovima održavanje najmanje iste razine u budućem radu.


“Zahvalni na svemu što smo naslijedili i tradiciji vatrogastva koju su u nas usadili, a koja se u našem mjestu štuje već dugi niz godina, ulazimo u nova, izazovna vremena koja iziskuju korištenje novih tehnologija i alata u svemu, pa tako i u vatrogasnoj djelatnosti. Nabava ove opreme, kao i one iz prijašnjeg Poziva, također financiranog iz Fonda solidarnosti Europske Unije, bit će od velikog značaja za naše društvo. Svjesni smo da sve što radimo, pa tako i oprema koju nabavljamo, ostaje za naraštaje koji dolaze i nadamo se da sumještani prepoznaju trud koji ulažemo u budućnost i održivost ove humane djelatnosti u našem mjestu.” – izjavio je predsjednik DVD-a Kašina Tomislav Večković.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2024. 14:07:46

Create Account