U Gorancu noćas izgorjela kuća

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.12.2021. 10:57:25
U Gorancu noćas izgorjela kuća

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U naselju Goranec izbio je noćas oko 2.30  požar kuće koja je većim dijelom uništena.



Vatrogasci Javne postrojbe iz baze u Dubravi intervenirali su u gašenju noćas zajedno s pripadnicima DVD-a Kašina u gašenju stambene kuće u ulici Židaki u Gorancu. Krov i prizemni prostor manje stambene kuće u kojoj je sam stanovao 69-godišnji vlasnik u potpunosti je izgorio. Vatrogasci su ugasili požar i uspjeli tek spasiti terasu i podrumski dio objekta, te obraniti susjednu kuću koja je tek nekoliko metara udaljena od opožarenog objekta.


Iako će očevid protupožarnog inspektora biti obavljen danas, sumnja se da je požar izbio na krovištu uslijed zapaljenja dimnjaka koji je na kraju kroz krovište bio izveden tek salonitnim dimnjakom koji je, vjerojatno uslijed pucanja propustio vatru na krovište. 


Kuća je potpuno uništena, a vlasnik koji je u kući živio sam nam je rekao da ne zna sada što ni kako će, sve mu je izgoreno, u prvo vrijeme će biti kod brata, a kasnije...


Posljednjih dana bilježi se podosta požara stambenih objekata, pa su nas vatrogasci zamolili da još jednom prenesemo da se u sezoni grijanja pozorno kontroliraju i iste dimnjaci, da se vatra ne ostavlja nekontrolirano u pećima dok dulje vrijeme nema nikoga doma, a posebno upozorenje ide građanima koji imaju doma božićnu svjetleću dekoraciju koja je bila uzrok velikog požara stambene zgrade neki dan u Zagrebu, da ju nikada ne ostavljaju upaljenu kroz noć dok se spava ili dok nema nikoga doma.


To su osnovni savjeti vatrogasaca koji bi mogli puno pomoći u spriječavanju ovakvih osobnih ljudskih tragedija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:21:25

Create Account