U Gradu još ne znaju kad će točno završiti radovi na Branimirovoj, Tomašević kaže "uskoro"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.6.2024. 13:51:52
U Gradu još  ne znaju kad će  točno završiti radovi na Branimirovoj, Tomašević kaže  "uskoro"

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Gradonačelnik Tomislav Tomašević: "Koliko znam radovi su sada već pri kraju".Najvažniji odgovor na pitanje Sesvećana, kada će konačno završiti radovi na izgradnji 1. faze produžetka Branimirove od Zagrebačke do Brestovečke, još uvijek nismo dobili. Uskoro se približava godišnjica početka radova koji su najavljeni u trajanju od pet mjeseci. Nama se ne čini baš da će biti uskoro završeni, no, možda se ugodno iznenadimo.


Podsjetimo, gradonačelnik Tomašević svečano je  29. lipnja prošle godine otvorio radove na izgradnji produžetka Branimirove, što je javnost tada u velikoj većini pozdravila. Nakon 5 mjeseci odnosno prvog roka završetka radova krajem studenog prošle godine, rok je produžen za mjesec dana do kraja godine, pa potom još za dva mjeseca do kraja veljače. Ni to nije bilo dovoljno izvođaču radova tvrtki Zagorje gradnja, koja je od grada zatražila i ishodila dodatni rok do 30. travnja. 


Prošao je i 30. svibnja, međutim, ne čini se da smo baš potpuno blizu završetka radova  i puštanja prometa. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li uz drastično probijanje rokova, biti probijen i budžet, čija je ugovorena vrijednost cca 35 milijuna eura.


"Morat ćemo vam to pismeno odgovoriti, jer sada ne želim reći da će to biti tog i tog datuma, pa da me kasnije demantirate, ali, koliko znam, radovi su pri kraju", rekao nam je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomislav Tomašević, nadovezujući se odmah, kako će nakon prve faze krenuti projekt izgradnje treće faze Branimirove od Kašinske do Varaždinske, a potom, na kraju tehnološki najzahtjevnija 2. faza s izgradnjom vijadukta preko doline Vuger potoka.


Tomašević je potom posebno naglasio izgradnju Kolakove koja će, kad se izgradi biti s Branimirovoj u pravoj funkciji novog ulaza u grad. "Što se tiče Kolakove, očekujem početak radova na proljeće slijedeće godine. Kada se u potpunosti realizira Branimirova kroz Sesvete sa spojem na Kolakovu imat ćemo obilaznicu dužine cca 7 kilometara što će znatno rasteretiti promet u Sesvetama i Dubravi i to će ustvari biti treći istočni ulaz u grad odnosno uže gradsko područje", istaknuo je Tomašević.


U iščekivanju konačnog završetka radova na prvoj fazi Branimirove, gledamo prema početku izgradnje produžetka Kolakove i ostalih dviju faza ovog velikog prometnog projekta.


Dodajmo još da je Tomašević na današnjoj presici najavio skori početak pametnog upravljanja prometa kroz stotinu najvažnijih gradskih semaforiziranih raskrižja od ukupno njih petstotinjak, a što bi, prema riječima gradonačelnika, trebalo značajno pozitivno utjecati na protočnost  Nadajmo se da su neka od njih i u Sesvetama.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 13.7.2024. 9:20:34

Create Account