U KB Dubrava dvije zaposlenice pokrale pacijente, jedna u Sesvetama kupila čizme

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.3.2021. 11:56:16
 U KB Dubrava dvije zaposlenice pokrale pacijente, jedna u Sesvetama kupila čizme

Foto: Wikipedija/ SpeedyGonsales

Policija je izvijestila da su zaposlenice zdravstvene ustanove (KB Dubrava op. ur.), neovisno jedna o drugoj, iskoristile teška stanja pacijenata te otuđile njihove novčanike, nakit i mobitele.Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila jedno kazneno djelo „Teška krađa“ i pet kaznenih djela „Računalna prijevara“ od kojih su dvije u pokušaju te nad 45-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila četiri kaznena djela „Teška krađa“.

 

Sumnja se da je 51-godišnjakinja kao zaposlenica KB Dubrava, policija navodi samo "zdravstvenu ustanovu", prilikom obavljanja svoje djelatnosti, između 13. i 14. siječnja 2021. godine, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, na adresi u Zagrebu na Aveniji Gojka Šuška, iskoristivši osobito teško stanje pacijenta koji se liječio u zdravstvenoj ustanovi, iz jedne od bolničkih prostorija otuđila njegov novčanik s dokumentima i bankovnim karticama.

 

Nakon krađe, u sljedeća dva dana, sumnja se, otuđenim karticama u dva je navrata na bankomatima na području grada Zagreba neovlašteno podignula novac dok je u još dva navrata to pokušala učiniti, no nije uspjela jer su transakcije odbijene.

 

Također se sumnja da je 14. siječnja 2021. godine oko 14.30 sati u trgovini u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama, jednom od otuđenih kartica neovlašteno obavila kupovinu ženskih čizama.

 

Materijalna šteta iznosi oko 10.300 kuna.

 

Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjakinja između 15. studenoga 2020. godine i 19. veljače 2021. godine, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, u istoj zdravstvenoj ustanovi, neovisno o starijoj kolegici, iskoristivši osobito teško stanje četvero pacijenata koji su se tamo nalazili na liječenju, iz bolničkih prostorija otuđila njihove novčanike, mobilne uređaje i nakit. Dio otuđenog nakita, sumnja se, prodala je u poslovnicama za otkup zlata, a dobiveni novac zatim je potrošila za osobne potrebe.

 

Materijalna šteta iznosi oko 27.500 kuna.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 


Obzirom da je kriminalistička obrada još u tijeku ne navodi se jesu li počiniteljice zdravstvene ili nezdravstvene djelatnice.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.3.2023. 11:09:54

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account