U Novom Jelkovcu jučer eksplodirao ZET-ov autobus, vozač se spasio

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2022. 11:09:17
U Novom Jelkovcu jučer eksplodirao ZET-ov autobus, vozač se spasio

Foto: JVP Zagreb

Autobus ZET-a u nedjelju popodne na polaznoj stanici u Novom Jelkovcu zapalio se i potom eksplodirao.



U jučerašnje vruće nedjeljno popodne oko 17 sati zapalio se autobus ZET-a u Novom Jelkovcu. Srećom u nesreći, autobus je stajao na polaznom stajalištu u tom sesvetskom naselju i u trenutku izbijanja požara, navodno osim vozača u njemu nije bilo putnika. Vozač je uvidjevši požar vozila istrčao van, a koju sekundu potom autobus je eksplodirao.


Na požar su ubrzo stigla dvoja vatrogasna vozila JVP-a Zagreb s osam vatrogasaca koji su ubrzo ugasili plamen, te potom polijevali izgorjelu olupinu autobusa vodom kako bi ga ohladili i spriječili eventualno dodatno zapaljenje nekog zaostalog ulja, iako teško, barem prema slici, da je išta u njemu ostalo neizgoreno.


Uz autobus nagorjela je i nadstrešnica na autobusnoj stanici, a oštećeno je i nekoliko osobnih vozila koji su bili parkirani u blizini.


Policija je o tom događaju objavila priopćenje: 

Jučer, 5. lipnja oko 17 sati u Sesvetama u Ulici Borisa Urlicha na autobusnoj stanici, najvjerojatnije zbog neispravnosti električnih instalacija izbio je požar autobusa marke MAN zagrebačkih registarskih oznaka, a koji je bio zaustavljen na autobusnoj stanici, a kojim je upravljao 43-godišnji vozač. Autobus je u potpunosti izgorio, a požar se proširio i na parkirane osobne automobile Smart vlasništvo 43-godišnjaka te na Mazdu vlasništvo 24-godišnjaka oboje zagrebačkih registarskih oznaka. Uslijed požara oštećena je i nadstrešnica na autobusnoj stanici.


Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.


Materijalna šteta zasad nije utvrđena.



Video: Gabrijel Lukić i Matija Habljak/PIXSELL

Vezane vijesti
Ažurirano: 30.11.2021. 8:53:22

Create Account