U Sesvetama se igra australski nogomet, pozivaju na utakmicu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.9.2019. 12:17:37
U Sesvetama se igra australski nogomet, pozivaju na utakmicu

Foto: Sesvete Redlegs

Pretpostavka je da velika većina građana Sesveta nije upoznata s postojanjem ili detaljima oko australskog nogometa, a još manje imaju saznanja da tako nešto postoji u Sesvetama. 



Postoji! I još k tome dva kluba, muški i ženski. I još k tome žene su prvakinje srednjoeropske lige. Svojim radom žele upoznati  sugrađane sa svojim radom i bilo bi im drago da se odazovete u subotu, 21. rujna na bivše Sljemenovo igralište u Kelekovu. 


Sesvete Redlegs je klub australskog nogometa osnovan početkom 12.og mjeseca 2018.godine. Klub je započeo s djelovanjem s 8 igračica, a nakon godine dana brojimo 18 članova (fotografija na naslovnici).


Treninzi se većinom održavaju u Sesvetama, a ponekad i na igralištu Kineziološkog fakulteta. Na treninzima je prvobitno važna dobra zabava i naravno dobra rekreacija. Cure u našem klubu dolaze iz različitih krajeva (Dalmacija, Slavonija, Lika itd.), spojene spletom okolnosti u našu malu RLS zajednicu. Najmlađa cura u našem klubu ima 18 godina, a najstarija 26 godina, no godine nisu važne, svi uzrasti su dobrodošli. Vizija našeg kluba je popeti se na vrh u ne tako velikoj konkurenciji te u sljedećih godinu dana doći do još većeg broja igračica. 

Sesvete Redlegs uskoro slavi prvu godišnjicu osnutka pa kako biste bolje shvatili naš sport očekujemo Vas na našoj utakmici 21. rujna u 16:00 sati na igralištu u Kelekovoj 2. Riječ je o utakmici za zatvaranje vrlo zanimljive sezone australskog nogometa u sklopu koje se nadamo potvrditi trostruku krunu nakon osvajanja Hrvatskog kupa u ožujku te Srednjoeuropske lige (CEAFL) u lipnju.


Osim ženske utakmice, očekuje nas i muška utakmica u kojoj naš bratski klub Sesvete Double Blues u utakmici s velikim rivalima Zagreb Hawksima također odigrava posljednju utakmicu sezone. 





Sesvete Double Blues postoje od 2014.godine te nakon prošle godine gdje su na svim frontama završili kao drugi, ove godine odigrali su kvalitetnu sezonu gdje su u 10 utakmica u svim natjecanjima ostvarili 9 pobjeda, s jedinim nesretnim porazom koji je došao u finalu Srednjoueropske lige za 1 bod od strane Zagreb Hawksa. Ovom utakmicom zaključuju sezonu u kojoj su osvojili Hrvatski kup u ožujku te, zahvaljujući pobjedi u prošlom kolu trećeg zagrebačkog kluba Zagreb Cvjetno Dockers nad Zagreb Hawksima, i matematički potvrdili osvajanje Hrvatskog prvenstva. Za razliku od djevojaka, riječ je o klubu s nešto većim prosjekom godina, ali također odličnom kombinacijom mladosti i iskustva te strasti za ovaj prekrasan sport.


Nakon utakmica organiziramo zabavu kojoj vrijedi prisustvovati. Stoga dođite i provedite ugodnu subotu sa popunjenim programom od 14:00 sati pa sve do večernjih sati sa ovim nadasve uzbudljivim i zanimljivim sportom. Veselimo se Vašem dolasku!


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.5.2022. 12:27:08

Create Account