UHDDR Sesvete polaganjem vijenca na spomen ploču u Vugrovcu, prisjetio se svog heroja Domovinskog rata

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.5.2023. 17:39:17
UHDDR Sesvete polaganjem vijenca na spomen ploču u Vugrovcu, prisjetio se svog heroja Domovinskog rata

Foto: UHDDR

UHDDR Sesvete položio je jutros, na Dan branitelja grada Zagreba vijenac na spomen ploču branitelju i pripadniku HOS-a Dubravku Dubravcu.
Vugrovečki dragovoljac domovinskog rata, pripadnik HOS-a, Dubravko Dubravec - Dudo poginuo je 29. kolovoza 1992. godine.  Mjesni odbor Vugrovec donio je odluku o postavljanju spomen ploče kraj ulaza u njegov stan u vugrovečkoj staroj školi, negdašnjem učiteljskom stanu u kojem je njegova majka, vugrovečka učiteljica Zlata živjela s obitelji.


Tom je prigodom Mjesni odbor donio i odluku da se svake godine na Dan branitelja grada Zagreba na spomen ploču položi vijenac i zapali svijeća, što je učinjeno i  jutros u nazočnosti članova UHDDR-a Sesvete na čelu s predsjednikom Marijom Đurkovićem."Dudo je nesebično položio život za dragu nam Domovinu. Poznajući Dudu moram reći da je bio čovjek puna srca, pune duše, kao takav otišao je u rat i time je pokazao da je nesebičan čovjek i da mu ništa nije bilo preče nego hrvatska država koju smo zajedno svi skupa stvarali i za koju je položio život", rekao je prilikom polaganja vijenca Marijo Đurković, predsjednik UHDDR-a Sesvete.


Uz minutu šutnje nazočni su i kratkom molitvom za Dudu prisjetili se slavnih dana naše prošlosti.


Potom su nazočni članovi prisustvovali polaganju cvijeća i paljenja lampaša na spomenik poginulim braniteljima s područja Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.11.2023. 15:44:12

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account