Uhvaćeni sesvetski lopovi, krali po kućama, šteta pola milijuna kuna

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.12.2021. 10:11:49
Uhvaćeni sesvetski lopovi, krali po kućama, šteta pola milijuna kuna

Foto: Pixabay

Policija je izvijestila da je razriješila seriju provala u stanove i kuće u Sesvetama, te podnijela prijave.



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, 30-godišnjakom i 38-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela.

 

Naime, sumnja se da je 21-godišnjak počinio sedam kaznenih djela „Teška krađa“ od čega dva u pokušaju, jedno kazneno djelo „Krađa“ i dva kaznena djela „Računalna prijevara“ u pokušaju, od čega je dva kaznena djela „Teška krađa“ počinio zajedno s 30-godišnjakom dok je četiri takva kaznena djela počinio s još jednom za sada nepoznatom osobom. Ujedno, sumnja se da je 38-godišnjakinja počinila jedno kazneno djelo „Prikrivanje“.

 

Sumnja se da je 21-godišnjak od 29. ožujka do 31. srpnja 2021. godine s unaprijed stvorenom namjerom protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari provalio u pet kuća, jedan stan i jedan ugostiteljski objekt na području Sesveta. Naime, sumnja se da je u različito doba dana osumnjičeni, ponekad sam, a ponekad u društvu navedenih osoba, dolazio do različitih objekata na području Sesveta, a zatim prikladnim alatom obijao prozore ili vrata te iz njih bi otuđio različite predmete. Njegova meta bili su novac, nakit, mobiteli i bankovne kartice. U dvije, od navedenih sedam provala, nakon što je provalio, nije ništa otuđio. Naime, jednom je prilikom ispremetao stvari u kući bez da je išta otuđio dok je jednom prilikom njegovu namjeru da počini krađu spriječila vlasnica stana koja ga je zatekla u provali, no uspio je pobjeći iz stana. U dva navrata, nakon što je s 30-godišnjakom provalio u kuće te su među ostalim otuđili bankovne kartice, u obližnjim su trgovinama pokušali upotrijebiti ih i karticama platiti robu, no u oba navrata nisu uspjeli. Također, jednom prilikom, nakon što je 21-godišnjak provalio u kuću i iz nje otuđio novac, dio otuđenog novca dao je 38-godišnjoj članici svoje šire obitelji koja je, iako je znala da je novac pribavljen kaznenim djelom, novac potrošila za vlastite potrebe.  

 

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 464.000 kuna.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.4.2024. 11:06:21

Create Account