Unatoč sredini kolovoza i vručinama, solidan odaziv Sesvećana na darivanje krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.8.2023. 9:47:42
Unatoč sredini kolovoza i vručinama, solidan odaziv Sesvećana na darivanje krvi

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U srijedu, 16. kolovoza održana je u Sesvetama druga ljetna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.Iako su u tijeku godišnji odmori, dan nakon Velike Gospe nije se činio idealnim za provedbu akcije dobrovoljnog darivanja krvi. NO, unatoč tome i vrućinama koji nisu saveznik ovakvim akcijama, odazvalo se ukupno 46-toro naših sugrađana. Uobičajen plan odaziva kroz cijelu godinu je 50 po akciji, pa se ovo može smatrati dobrim odazivom.


Na žalost, vučine čine svoje, pa je tako čak 14 osoba moralo biti odbijeno, ponajviše radi preniskog željeza u krvi ili nepravilnog tlaka, tako da su prikupljene 32 doze životno važne tekućine.


Također vrlo raduje podatak da su akciji po prvi puta pristupila dvojica mladih darovatelja, te je time još malo povećan broj sesvetskih dobrovoljnih darovatelja krvi.


"Svima najljepše zahvaljujem na odazivu, a one koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli doći na ovu akciju već sada pozivam za otprilike mjesec dana, sredinom rujna na ovo isto mjesto u sesvetski Dom obrtnika", rekao je voditelj Crvenog križa u Sesvetama Željko Turčić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.11.2023. 12:03:38

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account