Upozorenje starijima, u tijeku je pokušaj prevare po Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2020. 8:20:22
Upozorenje starijima,  u tijeku je pokušaj prevare po Sesvetama

Foto: Pixabay

Ženska osoba s kapom, maskom i naočalama obilazi domove starijih osoba u vrijeme dok su same i pokušava od njih izmamiti osobne podatke.



Na pokušaj prevare u Sesvetama obavijestila nas je jučer kasnije popodne naša sugrađanka koja upozorava na određenu žensku osobu koja lunja po Sesvetama i očito barata podacima na kojim adresama žive starije osobe.


"Zamaskirane u kapu, naočale i masku dijele po kućama, pretežno starijim osobama, i drugi dan kažu da dolaze po isto, ali mora biti ispunjeno i potpisano. Niti liječnica opće medicine niti HZJZ niti itko koga su spomenuli nema pojma o tome", napisala nam je čitateljica.


Modus operandi jest prvo uvaliti papir koji izgledom podsjeća na određeni obrazac ili upitnik koji bi osoba trebala popuniti svojim osobnim podacima i naravno OIB-om. Nakon toga drugi bi dan "djelatnica" trebala doći po to i odmagliti s osobnim podacima koji se mogu iskoristiti za krađu identiteta. 


Obzirom da nitko službeno ne radi na takav način, očito se radi o činjenju kaznenog djela, za sada u pokušaju i nadajmo se da će tako i ostati.

Mnogi stariji naši sugrađani ne barataju internetom niti čitaju portale, pa bi stoga bilo uputno da na ovu situaciju građani upozore svoje starije ukućane, susjede, rođake ili prijatelje.


Čitateljica je fotografirala "obrazac" kojim se pokušavaju izmamiti osobni podaci.




Vezane vijesti
Ažurirano: 29.9.2022. 10:50:35

Create Account