Uređuje se prostor Šahovskog kluba Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.7.2018. 18:43:12
Uređuje se prostor Šahovskog kluba Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Šahovskom klubu Sesvete, najstarijem u našem kvartu, nakon 61 godine postojanja uređuju prostor.



Šahovski klub Sesvete uskoro će useliti u svoje nove prostorije. Bit će to svojevrsno priznanje tom našem, vjerojatno najstarijem sportskom klubu (šah je smješten u kategoriju sporta) u Sesvetama.


Kadeti ŠK Sesvete Agroproteinka, što je potpuni naziv za taj klub koji egzistira između ostalog i zahvaljujući tom sesvetskom poduzeću, natječu se u prvoj Hrvatskoj kadetskoj ligi. Oni su svakako budućnost šaha u Sesvetama i u seniorskoj kategoriji od njih možemo očekivati puno lijepih rezultata, koji će klub dignuti na jednu višu razinu.


Stoga nije neočekivana odluka Vijeća g.č. Sesvete da se uredi negdašnji prostor Sljemenovog hotelskog restorana, a danas u vlasništvu Grada koji je više od 20 godina zjapio prazan, potpuno devastiran i od velike vlage gotovo uništen.  U prizemnom dijelu negdašnjeg Sljemenovog samačkog hotela u Kelekovoj ulici na površini od  240 „kvadrata” u tijeku su radovi uređenja velike dvorane za turnire i druge namijene, dvaju ureda, saniratnog čvora i priručne snack kuhinje. 


„Taj će prostor koristiti ponajviše naš Šahovski klub, međutim imat će multifunkcionalnu namjenu. U velikoj dvorani igrat će se turniri, ali trenirati mnogi budući mladi naraštaji. Jedan od ureda koristit će i Udruga Zelene i plave Sesvete, ponajviše zbog lokacije blizine kompleksa „Sljemena” koji, kao što je poznato, kreće u potpunu rekonstrukciju za budući novi vizual, rad i život samih Sesveta. Osim kluba, namjera je da se tim prostorom koriste i druge organizacije za, primjerice edukativne programe, za održavanje tribina, predavanja i slične pozitivne i korisne javne namjene”, kazuje nam dopredsjednik Udruge ZIPS-a Radoslav Dumančić. 


U uređenje prostora g.č. Sesvete ulaže oko 850 tisuća kuna vlastitih sredstava, a radovi rekonstrukcije i uređenja trebali bi biti završeni do početka rujna. 


Ipak, prostor će za svoj rad i natjecanje klub početi koristiti nakon nabave namještaja, što će, vjerujemo, biti također brzo izrealizirano. U svakom slučaju, ovim ulaganjem, Sesvete dobivaju jedan novi korisni javni prostor koji će vrlo brzo pokazati koliko je zapravo šteta što je više od 20 godina zjapio prazan i devastiran. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account