Uskoro (konačno) izgradnja pješačkog mosta u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.3.2022. 12:17:47
Uskoro (konačno) izgradnja pješačkog mosta u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, arhiva

Željezni pješački most preko Vuger potoka na Zagrebačkoj cesti u Sesvetama uskoro bi mogao biti uklonjen, jer počinje izgradnja novog.




Četrdesetak godina godina stari željezni most preko Vuger potoka uz Zagrebačku cestu u Sesvetama već dugo je predmet sprdnje Sesvećana, ali i zabrinutost onih koji sami ili čija djeca svakodnevno po njemu prelaze potok. 


Nekoliko smo puta već pisali o njemu, iz Gradske četvrti niz godina su upozoravali gradske vlasti na neodrživost takvog stanja i uvjeravali da postoji potreba izgradnje novog. U gradu su svojevremeno konačno  akceptirali te sesvetske vapaje, međutim znamo kako to uobičajeno ide strašno sporo, pa dok je donesena odluka da se izgradi novi most, pa javna nabava za izbor izrade projekta, pa javna nabava za izvođača radova, pa.... prođe vrijeme.


U međuvremenu je jesenas  malo saniran, bolje rečeno, pokrpan stari uski željezni most, da se doista ne dogodi neka nesreća prije negoli se išta konkretnije poduzme. 


No, sada smo doznali da su svi uvjeti zadovoljeni, osigurani novci, te se kreće u izgradnju novog pješačkog mosta koji bi trebao biti znatno širi od postojećeg, te služiti kao pješačko - biciklistički most.


Prema neslužbenim informacijama, izgradnja bi mogla započeti u travnju, što su tražili iz Gradske četvrti, ili možda početkom ljeta kako su predviđali iz gradske vlasti razmišljajući pri tom o manjim gužvama tijekom radova zbog ljetnih praznika i godišnjih odmora kad ima daleko manje prometa. 


Naravno da bi, vjerujemo, svima bilo draže da se krene u radove čim prije, no, ako bude i na ljeto neka bude i tada, glavno da se s blebetanja prijeđe na djela.



Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account