Uskrsne dekoracije iz radionice NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.4.2021. 10:39:16
Uskrsne dekoracije iz radionice NS Sesvete

Foto: NS Sesvete

Narodno sveučilište Sesvete predlaže samoizradu uskrsnih dekoracija o kojima je snimilo i video tutorial.




Uskrs je pred vratima i želimo u vlastiti dom unijeti dašak proljeća i uskršnjeg ugođaja.

Donosimo vam primjer koji smo na radionicama u Narodnom sveučilištu "Sesvete" uspješno realizirali uz objašnjenje kako brzo, jednostavno i financijski povoljno možete napraviti dekoraciju s materijalima koje većina nas ima kod kuće ili su vam lako dostupni.


Prijedlog 1:

Na običan keramički tanjur ili metalni pladanj koji već imate položite mahovinu i u gnijezdo oblikujte savitljive grančice koje ćete lako pronaći u dvorištu ili u šetnji obližnjom šumom.

U gnijezdo smjestite keramičku ili drvenu figuricu, prepeličja i ispuhana kokošja jaja koja prethodno možete obojati željenom bojom. Savjetujemo vam da zadržite što više prirodnih elemenata ili bojite bijelom bojom zato što je elegantna i idealna za uskršnje dekoracije. Ako nemate kod kuće, u gotovo svim trgovinama možete pronaći bijele zečeve, keramička jaja, piliće i druge uskršnje ukrase po vrlo povoljnim cijenama. 

Vaša uskršnja dekoracija je u trenu gotova!

Napravite sami svoj unikatni uskrsni aranžman zajedno sa svojim mališanima. Za to će vam trebati samo balon, malo gipsa, nepropusni lak i vaše najdraže boje. U nastalu posudu možete posaditi svoju omiljenu proljetnicu i ukrasiti pisanicama  ili prepeličjim jajima.


Prijedlog 2:

U bocu s malo vode lagano dodajte gips, zatim protresite masu i nastavite sve dok se ne dobije gustoća poput smjese za palačinke.

Zatim napušite balon, pažljivo ga pričvrstite na grlo boce i iz nje istresite svu masu u balon. Zavežite ga, uklonite bocu i nekoliko minuta okrećite balon da se gips uhvati uz stjenke. Tada ga možete odložiti i ostaviti sat-dva da se masa dobro osuši.

Kada dodirom osjetite da se stvrdnuo gips uklonite balon i napravite otvor za dekoraciju na mjestu gdje vam najviše odgovara. Unutrašnjost premažite debljim slojem laka a vanjsku površinu obojite bojom po želji. Kada se sve osuši u posudu stavite omiljenu proljetnicu iz vrta, a zemlju prekrijte mahovinom. Dekoraciju dodatno ukrasite s par kuhanih ili ispuhanih prepeličjih jaja.


Pogledajte video prijedlog ukrašavanja uskrsnog gnijezda.



Video: NS Sesvete

Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 14:45:41

Create Account