Vatrogasci Belovara na skupštini izrazili poseban ponos na svoj podmladak i mladež

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 21.3.2023. 8:43:55
Vatrogasci Belovara na skupštini izrazili poseban ponos na svoj podmladak i mladež

Foto: Vladimir Beštak

U DVD-u Belovar  djeluje ukupno 139 članova od čega 55 članova djece i mladeži, te spadaju u red aktivnijih društava.

 


Godišnju Skupštinu u subotu su održali vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belovar. Skupštini su uz članove Društva i mladež prisustvovali i gosti – predstavnici 21 dobrovoljnog vatrogasnog društva Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije te predstavnici bratskog društva DVD-a Cirkovljan iz Međimurske županije i DVD-a Deklešanec, mjesta pod Kalnikom iz Koprivničko - križevačke županije.


U ime Vatrogasne zajednice Grada Zagreba prisutni su bili delegat i član Upravnog odbora Damir Kostanjski, te Marko Pešut, glasnogovornik zajednice i predsjednik Povjerenstva za natjecanja.


U sažetom izvješću o prošlogodišnjem radu rečeno je da je DVD Belovar nastavilo polučiti vrlo dobre rezultate u radu iz posljednjih nekoliko godina, a što ga svrstava po pokazanim aktivnostima u aktivnija vatrogasna društva VZGZ-a. 


Stalno pomlađivanje je jedno od zadataka, te je tako u izvješću istaknuto kako je DVD Belovar proteklu godinu završio s ukupno 139 članova od čega se 55 članova odnosi na djecu i mladež. Velikim angažmanom voditelja i trenera na Kviz natjecanju djece i mladeži VZGZ-a Društvo je sudjelovalo sa 7 ekipa u različitim kategorijama. Sve ekipe ostvarile su izvrsne rezultate, a osobito u kategoriji djece 6 do 10 godina ekipa u sastavu: Noa Radić, Leona Milinović, Marina Marušić, Jakov Barišić, Petar Galić i Matija Galić osvojila je pehar za treće mjesto.


Za dobar rad djece i mladeži nagrada je za 20 članova vatrogasne mladeži bilo ljetovanje u vatrogasnom kampu Novi Vinodolski i kampu Fažana iz kojeg su se vratili prepuni dojmova osobito nakon izleta na Brijune.


Osposobljavanje i edukacija belovarskih vatrogasaca nastavljeno je i tijekom protekle godine te je tako Društvo bogatije za 9 operativnih vatrogasaca, 2 nova strojara te dvoje licenciranih vatrogasnih sudaca. 

Povećana aktivnost stvorila je i veće troškove koji su se pokrili sredstvima sponzora. Zbog toga je na Skupštini upućena zahvala velikom broju sponzora, koji već godinama prate i pomažu belovarske vatrogasce na svim njihovim druženjima.


Zahvala je i ovaj puta išla Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba na povjerenju koje se ukazuje Društvu iz godine u godinu i uloženim velikim financijskim sredstvima za različite vrste investicija.

Posebna zahvala upućena je Željku Kragulju koji je krajem kolovoza dva tjedna bio na ispomoći u DVD Bol na Otoku Braču.

Ovom prigodom, delegat VZGZ Damir Kostanjski dodijelio je uvjerenja za obavljena osposobljavanja, a pojedincima laureatima dodijeljene su i spomenice za jubilarno članstvo. 


Župnik župe Sv. Benedikta iz Blaškovca, Vjekoslav Pavlović udijelio je blagoslov jela prije svečane večere, zahvalivši se pri tome vatrogascima na tradicionalnom sudjelovanju čuvanja Isusova groba na Veliku subotu te omogućavanju održavanja godišnje svete mise u prostorijama dobrovoljnog vatrogasnog društva.


Skupština je završila tradicionalnom vatrogasnom zabavom uz raspjevani bend.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.6.2023. 9:57:33

Create Account