Vatrogasci Blaguše mališanima priredili nezaboravan doček sv. Nikole na "Adventu u Blaguši"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.12.2022. 15:41:11
Vatrogasci Blaguše mališanima priredili nezaboravan doček sv. Nikole na "Adventu u Blaguši"

Foto: DVD Blaguša

Manifestacija "Advent u Blaguši" priređena je protekle nedjelje, 4. prosinca u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blaguša. 




Evo kako su nam ovaj lijepi događaj opisali sami sudionici i organizatori događaja:

 

Manifestacija „Advent u Blaguši“ započela je prošle godine po prvi puta u skromnom okruženju mještana Blaguše, no ove godine taj događaj se širi u javnosti, pa mu prisustvuju i mještani okolnih mjesta, a i šire.  Dolaskom do samog centra ovog mjesta prvo ćete primijetiti blještavilo i ugođaj dostojan Božića. Ispred šatora i zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blaguša nalazi se maleno selo, raspoređeno po dječjem parku, zajedno s jaslicama i adventskim vijencem, pravo umijeće. 


Počevši u 14.00 sati, mogli ste isprobati adventske delicije poput kobasica i hrenovki umotanih u slasna peciva uz dodatak klasičnih, ali neizostavnih umaka. Kuhano vino, miris je širilo cijelim ovim malim selom, dok je na buffet stolovima bilo posluženo more slastica i kolača, napravljenih s ljubavlju. Toga dana, sve je odisalo Božićnom čarolijom, a kako se uskoro bliži blagdan Svetog Nikole, članice organizacije priredile su divnu dječju predstavu onim najmlađim gostima, koji su uživali uz pjesmu i smijeh prateći svaki detalj predstave. Po završetku predstave uslijedilo je iznenađenje za mališane, njih 100-tinjak koliko ih je prisustvovalo samoj predstavi. Naime, organizacija ovog događaja već drugu godinu za redom sve malene posjetitelje obraduje prigodnim poklon paketima. Stoga, djevojke i žene koje su glumile u predstavi, obučene u životinje i vilenjake, zajedno sa Svetim Nikolom dolaze na advent u vatrogasnim vozilima, punim slatkih poklona.

  

Nakon predstave, veselje se nastavlja na adventu u ovom malenom, prigorskom selu, članovi organizacije marljivo brinu o svim pristiglim gostima, sve miriše na Božić, vesele i prigodne pjesme ulaze gostima u uho te se svi polagano njišu u ritmu i pjevaju, veseli i radosni.  Zaista, divan događaj za ovo divno razdoblje, i ako još niste svratili, svakako iduće godine odvojite koji sat, povedite obitelj i uživajte u ovoj prekrasnoj manifestaciji. 


DVD Blaguša



Vezane vijesti
Ažurirano: 14.1.2024. 13:00:18

Create Account