Vatrogasci Vugrovca preuzeli novu opremu financiranu europskim novcem

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.3.2023. 9:22:29
Vatrogasci Vugrovca preuzeli novu opremu financiranu europskim novcem

Foto: Borko Samec naslovna, ostale DVD Vugrovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vugrovec preuzelo je vrijednu opremu koja će zamijeniti istrošenu i pohabanu tijekom akcija na području pogođenih zagrebačkim i petrinjskim potresom.




Financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vugrovec, Mladen Uroić potpisao je 9.8.2022. godine godine ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za "Izvanrednu i povećanu nabavu nove opreme za potrebe službi spašavanja, te povrat uloženih sredstava".


Članovi DVD-a Vugrovec sredstva su ostvarili u sklopu operacije "Petrinja - DVD Vugrovec 2020-2021". Ukupno je u sklopu ugovora FSEU.2022.MUP.254 odobreno 30.949,30 eura  odnosno 233.187,50 kuna. Nova oprema financirana je iz Fonda solidarnosti Europske unije. Sredstva su u potpunosti iskorištena za izvanrednu nabavu nove vatrogasne opreme za potrebu zamjene uništene, oštećene ili rashodovane vatrogasne opreme tijekom mnogih intervencija spašavanja i sanacije nakon Petrinjskog potresa.


"Nakon nesreće naši pripadnici, kao i mnogi drugi kolege vatrogasci, pohitali smo na pogođeno područje gdje smo dali svoj maksimum i danas smo sretni što je društvena zajednica prepoznala naš trud, te nas nagradila vatrogascima najboljom mogućom nagradom, novom još boljom opremom za spašavanje za koju bismo žarko voljeli da ostane potpuno nekorištena, međutim, u slučaju bilo kakve potrebe i ugroze vugrovečki vatrogasci, kao  drugi kolege smo tu, na raspolaganju našim sugrađanima", rekao je prilikom preuzimanja opreme zapovjednik DVD-a Vugrovec Zoran Potočić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2024. 14:29:42

Create Account