Večeras i u Sesvetama gore lamapaši za žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.11.2021. 20:46:18
Večeras i u Sesvetama gore lamapaši za žrtvu Vukovara i Škabrnje

Foto: Sesvete danas

I na ovu tridesetu obljetnicu Sesvećani nisu zaboravili hrvatska stradanja u ratu niti svoje žrtve i za njih večeras gore lampaši.



Sesvetska organizacija Hrvatske žene i ove je godine organizirala paljenje lampaša za žrtve Vukovara i Škabrnje. Kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima stotine lampaša gore za one koji su u obranu naše domovine dali ono najvrjednije, svoje živote.


Kod spomenika izaslanstvo sesvetske Hrvatske žene predvođeno predsjednicom Mirom Halapom položilo je vijenac i zapalilo prve lampione. Vijenac je potom na spomenik položilo i svijeće zapalilo izaslanstvo Vijeća Gradske četvrti Sesvete predvođeno predsjednikom Stjepanom Kezerićem. Vijeće je i financiralo dobavu lampaša.


Svijeće su još zapalili predstavnici Udruge veterana 144. brigade HV-a, Hvidre, kao i mnogi građani.

Sesvetski župnik preč. Mario Migles uputio je tom prigodom riječi utjehe, ponosa i nade, za poginule i žive branitelje, ali i građane Hrvatske, te potom u nazočnosti brojnih građana predvodio kratku molitvu.


Osim uz spomenik, lampaši su zapaljeni duž Bistričku ulicu od Zagrebačke gotovo do Gimnazije Sesvete gdje su učenici i profesori tijekom dana ispred svoje zgrade zapalili lampaše u obliku velikoga križa. 


I mnogi građani Sesveta večeras su zapalili svoje lampaše stavivši ih uz Bistričku ili neku drugu ulicu, a mnogi su, kao i do ada jednostavno stavili lampaše na prozor ili druga prikladna mjesta kod svojih stanova i kuća.



Vezane vijesti
Ažurirano: 18.11.2023. 9:42:39

Create Account