Veliki noćašnji požar u vikend naselju ponad Vugrovca, izgorio objekt i cjelokupno dvorište

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.10.2021. 9:31:16
Veliki noćašnji požar u vikend naselju ponad Vugrovca, izgorio objekt i cjelokupno dvorište

Foto: DVD Sesvete i Sesvete danas

Veliki noćašnji požar na Đurinec brijegu iznad Vugrovca probudio mnoge Vugrovčane, neke i uplašio, uslijedila je masovna vatrogasna intervencija.



Noćas oko 1,30 u Javnu vatrogasnu postrojbu stiže dojava o požaru stambenog objekta iznad Vugrovca. Samo minuti kasnije vatrogasci iz Dubrave izlaze na teren s tri vozila i 10 vatrogasaca, međutim, kako stiže nova dojava da je u plamenu cijelo dvorište, te okolna šuma, dižu se i lokalni DVD-i, te sesvetsko stožerno društvo.


Na požarište uskoro stiže dvadesetak dobrovoljnih vatrogasaca sa 7 vozila. 


Plamen je do dolaska profesionalaca već progutao montažni objekt, no požar čiji su plameni jezici na trenutke dizali se desetak metara u vis uskoro je zahvatio cjelokupno dvorište objekta površine oko 800 kvadrata, te okolno raslinje, prijetivši da zahvati još tri okolna objekta od kojih je jedan tradicionalna, lijepo uređena drvena prigorska klijet od sada stogodišnje hrastovine. Vatrogasci su uspjeli spasiti klijet do koje je požar  po travi stigao  i prijetio uništenju.


Opožareno dvorište bilo je puno raznoraznog otpada, očito i nekog koji vrlo ako i rado gori, pa je stoga požar i imao toliku snagu. "Mi to u našem vatrogasnom žargonu kažemo "hrčak", rekao nam je jedan vatrogasac. Očito je vlasnik bio hrčak koji je sve i svašta skupljao i tu skladištio, pa stoga nije čudno da se sve to s požarom odigralo tako snažno i brzo.


Na požarištu na kojem su osim JVP-a intervenirali DVD-i: Vugrovec, Kašina, Kučilovina i Sesvete i tijekom ovog jutra su vatrogasci koji raskapaju i polijevaju požarište kako bi bili sigurni da se neće dogoditi neko naknadno zapaljenje.



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:21:25

Create Account