Vijeće GČ Sesvete: Tražimo UPU za SRC Luka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.12.2021. 11:41:16
Vijeće GČ Sesvete: Tražimo UPU za SRC Luka

Foto: Prijašnja vizija kompleksa od koje se kasnije odustalo

Vijeće GČ Sesvete odlučilo je zatražiti izradu UPU-a za prostor budućeg SRC-a Luka u Sesvetama.



Dugo se već priča o Sportsko rekreacijskom centru Sesvete na prostoru uz zapadnu obalu Vuger potoka između OŠ Luka i Gimnazije Sesvete.   Nekada je na dijelu tog prostora i postojao sportsko rekreacioni centar izgrađen u okviru tada mogućeg (osamdesetih godina prošlog stoljeća), a kojim je gospodario ondašnji SIZ za fizičku kulturu Općine Sesvete, danas bi to bio, najjednostavnije rečeno, Gradski ured za sport. 


Uslijed gospodarenja ili negospodarenja, kompleks je propao, te je potom početkom devedesetih prostor svlačionica koje su se nalazile ispod tribina iznajmljen i prenamijenjen u disco klub, poznati Planet. S vremenom klub je zatvoren, prostor potom devastiran i prepušten propadanju, da bi prije koju godinu tadašnje vodstvo Gradske četvrti Sesvete dalo srušiti i potpuno ukloniti ostatke centra odnosno Planeta. 


Namjera je bila, potom na tom prostoru izgraditi suvremeni sportski centar za koji je bio izrađen određeni odjeni projekt, no, dalje od toga nije se otišlo, te je i dan danas još na razini ideje. Pardon, na razini milijun ideja i različitih pogleda na cijeli taj prostor koji je u vlasništvu grada Zagreba. 


Da bi se nešto konkretno moglo početi događati na toj gradskoj čestici, potrebno je prethodno izraditi Urbanistički plan uređenja (UPU) tog prostora prema kojem će stručnjaci prostorno planskog planiranja odrediti što gdje i kako može biti smješteno.


Želeći pokrenuti ostvarivanje ideje Sportsko rekreacijskog centra Luka (SRC Luka), kako je sada nazvan, Vijeće GČ Sesvete odlučilo je zatražiti od nadležnog gradskog tijela izradu UPU-a tog prostora.


Nadajmo se da sve to neće dugo trajati, da će stručnjaci dobro i pametno isplanirati taj prostor, kako bi se mnoge različite ideje mogle integrirati u budući jedinstveni kompleks kojeg će u, vjerujemo, skoroj budućnosti koristiti sportaši, mladi, djeca, ali i odrasli rekreativci u životno važnoj potrebi održavanja kondicije i pokretljivosti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.6.2022. 11:44:15

Create Account