Vlada kreće u izgradnju novog maksimirskog stadiona, Tomašević: Ovo mi je prvi glas

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2022. 13:32:28
Vlada kreće u izgradnju novog maksimirskog stadiona, Tomašević: Ovo mi je prvi glas

Foto: Screenshot

Nakon objave da Vlada RH pokreće izgradnju novog maksimirskog stadiona, gradonačelnik Tomašević na današnjoj presici kaže da je iznenađen tom odlukom.




Nakon dugogodišnjeg natezanja oko maksimirskog stadiona koji više ne zadovoljava nikakve uvjete za odigravanje utakmica i najveće je stadionsko ruglo u Europi, a rješenje, čini se, nije bilo na pomolu, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je prelomio: Idemo u izgradnju stadiona!


To je sinoć na HTV-u priopćio njegov glasnogovornik Marko Milić. Tako će država krenuti u izgradnju novog maksimirskog stadiona, a istodobno će započeti i obnova ili rekonstrukcija naših najvećih stadiona u Splitu, Rijeci i Šibeniku uz, kako je istaknuo, participaciju jedinica lokalne i regionalne samouprave, te drugih dionika.


Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomašević rekao je da mu je to prvi glas. 

"To što je jučer izjavljeno mi je prva informacija. Vodimo već godinu dana razgovore s Dinamom. Do sada je Dinamo izrazio spremnost da investira i novac od grada nikad nije bio tražen. Oni su tražili od grada da osigura zemljište i popratne sadržaje u smislu hotela, podzemnu garažu trgovačkih centara i slično. Zemljište nije u potpunosti riješeno, nije u cijelosti od grada Zagreba dio potražuje Kaptol, te komuniciramo oko toga", rekao je Tomašević ponavljajući da mu je to da će Vlada pokrenuti gradnju stadiona  prvi glas. Dodao je da će s Vladom imati uskoro razgovor o mnogim temama te da će ova biti sigurno jedna.


Tomašević je nadalje podsjetio da od potresa nije u funkciji Dom sportova, da treba obnoviti stadion u Kranjčevićevoj ulici, nešto novo u toj retorici je i bazen u Španskom koji, prema njemu, također treba izgraditi, no niti riječi o sesvetskom stadionu koji je u još gorem stanju od maksimirskog, a za čiju izgradnju treba daleko manje novaca negoli za mnoge druge navedene objekte. No, ionako je nedavno izjavio da se sesvetski stadion može eventualno graditi nakon navedenih gradskih objekata, pa sada vidimo i nekih novih koji su u međuvremenu iznikli, a ne bismo se čudili da uskoro bude još prioriteta u sportskoj infrastrukturi važnijih od ovih sesvetskih kao što su stadion i sportsko rekreacioni kompleks Sesvete. 


I još nešto, kao što smo već i objavili, Dugoselci idu u gradnju novog sportsko rekreacionog centra sa stadionom, sportskom dvoranom i mnogim drugim sadržajima ukupne vrijednosti stotinjak milijuna kuna apliciranih na europske fondove. Nas se u Zagrebu uvjerava da je to nemoguće. Nismo stručnjaci i ne znamo što je u tome istina,  tek ostaje pričekati i vidjeti.  A nove sportske objekte u Sesvetama gdje je i najveći pritisak na takvu infrastrukturu, do daljnjega možemo samo sanjati. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account