Vozilom ozlijedio biciklistu i pobjegao, policija ga pronašla, sesvetski sud kaznio

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.6.2022. 13:29:54
Vozilom ozlijedio biciklistu i pobjegao, policija ga pronašla, sesvetski sud kaznio

Foto: MUP/ilustracija

Općinski sud u Sesvetama kaznio je nesavjesnog vozača s 18.300 kuna i 3 mjeseca bez vozačke.



Prema policijskom izviješću, u srijedu, 22. lipnja oko 14.05 sati, tada još nepoznat vozač upravljao je osobnim automobilom koprivničkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Ljiljana u Novom Brestju u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom cestom prouzročio je prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom odnosno naletio je na biciklistu. 


Nakon prometne nesreće vozač se udaljio bez da je čekao dolazak policije. Sljedećeg dana, u poslijepodnevnim satima uhićen je 25-godišnjak, te priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.   

 

Naime, potvrđena je sumnja da je upravo on upravljao vozilom i to prije stjecaja prava na upravljanja odnosno bez položenog vozačkog ispita. Nesavjesni vozač je doveden na Općinski prekršajni sud u Sesvetama. Na sudu je proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena novčana kazna od 18.300 kuna i određena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Vozač doduše ionako nikad nije položio vozački ispit, no, ako ga ikad položi, tada će prvo morati predati svoju dozvolu na 3 mjeseca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account