Vremenska prognoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.8.2017. 8:43:11
Vremenska prognoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

Pretežno sunčano i vruće, ali u unutrašnjosti ne i posve stabilno pa su u poslijepodnevnim satima mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab, u drugom dijelu dana na kopnu umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu maestral. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 30 i 35 °C.


Zbog prometnih nesreća savjetujemo povećan oprez:

na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kod odmorišta Jezerane (na 109.km) zatvoren je ulaz na odmorište Jezerane u smjeru Splita, a na autocesti prometuje se neometano;

na Jadranskoj magistrali (DC8) u Rijeci u Zvonimirovoj ulici u smjeru centra grada prometuje se jednim trakom, uporeno.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog autobusa u kvaru i sanacije onečišćenja na kolniku od 54. do 52. km, poslije tunela Tuhobić u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju, danas u nedjelju, 27. kolovoza od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.


Tijekom dana u prijepodnevnim satima očekujemo pojačan promet na cestovnim pravcima u smjeru mora, a u poslijepodnevnim u smjeru unutrašnjosti. Najgušći promet očekujemo na:


A1 Zagreb-Split-Ploče na dionici Lučko-Bosiljevo II u oba smjera;

A6 Rijeka-Zagreb;

A2 Zagreb-Macelj;

Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija;

Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima na obali;

u trajektnim pristaništima i lukama (Split, Zadar i Dubrovnik);

na pojedinim graničnim prijelazima (Karasovići, Bajakovo, Tovarnik, Slavonski Brod na ulasku te na Macelj, Bregani, Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak na izlasku).

U vremenu povećane gustoće prometa moguće su vožnje u kolonama i kratkotrajni zastoji, posebice u blizini čvorova i odmorišta na autocestama. Vozačima savjetujemo održavanje sigurnosnog razmaka između vozila i prilagodbu brzine uvjetima na cestama.


Za sav promet zatvorene su ceste:


DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

DC502 Smilčić-Pridraga;

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

DC206 Valentinovo-Petrovsko.



Do 27. kolovoza do 06,00 na Aveniji Marina Držića u Zagrebu od Mosta mladosti do ulice Dane Duića zauzet će se istočni i središnji prometni trak, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika. Onemogućeno je kretanje vozila iz smjera Avenije Dubrovnik prema Aveniji Marina Držića. Do nedjelje 27. 08. 2017. godine do 10,00 sati na Aveniji Marina Držića (zapadni kolnik) na dijelu od ulice Dane Dujića do Sarajevske ceste zauzeti će se zapadni i središnji prometni trak zapadnog kolnika, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika. Od nedjelje 27. 08. 2017. godine od 06,00 sati do ponedjeljka 28. 08. 2017. godine do 04,00 sata, za sav promet će se zatvoriti istočni kolnik Aveniji Marina Držića na dijelu od Sarajevske ceste do ulice Dane Duića, a od nedjelje 27. 08. 2017. godine od 10,00 sati do ponedjeljka 28. 08. 2017. godine do 04,00 sata, za sav promet će se zatvoriti zapadni kolnik Avenije Marina Držića na dijelu od ulice Dane Duića do Sarajevske ceste.Obilazni pravac za vrijeme radova bit će: Avenija Dubrovnik - (polukružno na kružnom toku Zapruđe) - Avenija Dubrovnik - Avenija V. Holjevca - Slavonska avenija - Avenija Marina Držića i obratno.


Izvanredni prijevozi:


27. kolovoza u 08,00 sati kreću izvanredni prijevozi tereta velikih dimenzija na relaciji: Ovčara 2, Grabovo-DC57-ŽC4137-Bogdanovci-Marinci-DC55-ŽC4111 Ekonomija Bobota. Dolazak se očekuje oko 11,00 sati istoga dana.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.4.2024. 8:36:28

Create Account