Vremenska prognoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.8.2017. 10:13:39
Vremenska prognoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

Pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti umjerena naoblaka, ponegdje i magla, a na južnom Jadranu uz više oblaka mjestimice još može biti kiše ili pljuskova. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu do sredine dana umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a zatim će slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 25 do 30 °C.


Prognoza za Zagreb

Pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku u prvom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 °C.


Izvještaj HAK-a


Zbog prometnih nesreća prekinut je promet:

na državnoj cesti DC5 u Lipiku (obilazak regulira prometna policija);

na državnoj cesti DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.


Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC58 Šibenik (luka)-Boraja u mjestu Vrpolje vozi se otežano.


Jak vjetar puše i povremeno usporava promet na dionici autocesta:

A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići (ograničenje brzine od 40km/h);

A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Vozi se uz ograničenje brzine, no dionice su otvorene za sve skupine vozila.


Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) od Novog Vinodolskog do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II.skupinu vozila).


Zbog oštećenja kolnika (prijelazne naprave) na čvoru Jankomir iz smjera Zaprešića (A2) u smjeru čvora Lučko (A3) zatvorena je vozna traka. Promet se odvija preticajnim trakom i trakom za ubrzanje uz ograničenje brzine. Moguće su vožnje u kolonama i zastoji, posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa.


Zbog radova redovnog održavanja na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Popovec i Kraljevečki Novaki u smjeru Zagreba, zatvoren je preticajni trak od 91. +500 km do 93. +000 km.


Danas do 15 sati na državnoj cesti DC10 Sveta Helena-Vrbovec-Gradec zbog košnje trave između čvorova Konak i Cugovec vozi se jednim trakom usporeno.


Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.Vezane vijesti
Ažurirano: 7.7.2023. 8:31:06

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account