Vugrovečki vatrogasci sumirali svoj rad, te izabrali novo vodstvo društva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.1.2023. 11:56:48
Vugrovečki vatrogasci sumirali svoj rad, te izabrali novo vodstvo društva

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

DVD Vugrovec održao je u subotu navečer izbornu godišnju skupštinu u nazočnosti mnogih uzvanika.




Nakon dvije godine konačno ponovo kao nekad, prava vatrogasna skupština s većinom članova društva, uz predstavnike mnogobrojnih prijateljskih društava iz Zagreba i drugih sredina, te uz uzvanike, održana je u subotu navečer u vugrovečkoj staroj školi, središnjem mjestu društvenog života ovog drevnog prigorskog naselja. Upravo u tom prostoru nitko od nazočnih ozaren i ohrabren ne novim, nego ponovnim normalnim druženjem, nije obraćao pozornost na prastare drvene stolce i stolove kojih nije bilo dovoljno, pa su postavljene, kao u neka davna vremena obične klupe kako bi bi domaćini i gosti imali gdje sjesti. Želja je Vugrovčana nabaviti nove stolce i stolove, no neke političke opcije u Sesvetama ovo nužno potrebno u Vugrovcu za održavanje primjerice i ovakvih i mnogih drugih skupova, žele spriječiti. Za sada o tome i takvima dovoljno. Vratimo se vatrogastvu i skupštini.


Vugrovečko dobrovoljno vatrogasno društvo broji stotinjak članova od kojih 34 s liječničkim licencama za intervencije. 


Prošle su godine izašli na 11 intervencija od kojih 8 požara na otvorenom, 2 požara stambenih objekata i jedna tehnička intervencija uklanjanja stabla. Za svoje aktivnosti na intervencijama 13 vatrogasaca nagrađeno je prigodnim kipićima vatrogasaca na intervenciji, a prigodnim zahvalnicama zahvaljeno je  sponzorima i podupirateljima rada ovog društva.


U prošloj su godini sudjelovali na mnogim natjecanjima u odrasloj i mladim konkurencijama, a posebno treba pohvaliti akciju "Dan otvorenih vrata DVD-a Vugrovec, kad je cjelokupna operativa i sredstva društva bila izložena pogledu javnosti, posebice djece, što je za posljedicu imalo okupljanje tridesetoro djece u današnjem vatrogasnom podmlatku. 


Podnoseći izvještaj, zapovjednik Zoran Potočić zahvalio je svim članovima na aktivnosti. Na skupštini je izabrano novo vodstvo društva, većim dijelom od dosadašnjih članova uprave. Za predsjednika je ponovo izabran Mladen Uroić, zapovjednik je dosadašnji Zoran Potočić, a za njegove zamjenike Ivan Fišter, Petar Jambrešić i Domagoj Facković. Tajnica je Martina Košec, a blagajnica Petra Fišter.

Upravni odbor čine: Mladen Uroić, Martina Košec, Manuela Ros, Marijan Brozović, Zdravko Židak, Anamarija Perković, Marijo Ros, Mladen Petric, Zoran Potočić, Petra Fišter, Ivan Fišter, Petar Jambrešić i Domagoj Facković.


Na skupštini s sudjelovali i mnogi uzvanici među kojima su se skupštini obratili: Član upravnog odbora VZG-a,  Matija Ruga, predstavnik JPV-a Zagreb Željko Blažinović, ravnatelj vugrovečke škole Vladimir Vuger, predsjednik UHDDR-a Sesvete i predsjednik MO Đurđekovec Marijo Đurković, Predsjednica KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec Jasna Židak, predsjednik MO Vugrovec Darko Židak i vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić. 


Nakon službenog dijela nastavljeno je druženje kaoo vatrogasci i znaju, točno onako kako je bilo stalo prije dvije godine radi pandemije, koje, kako rekoše Bogu, fala više nema.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2024. 14:29:42

Create Account