Zagreb je domaćin najboljim svjetskim plesačima, pleše se u Jelkovcu!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.12.2021. 16:55:17
Zagreb je domaćin najboljim svjetskim plesačima, pleše se u Jelkovcu!

Foto: world dance sport federation

Zagreb je u subotu, 11. prosinca, domaćin  mnogim najboljim svjetskim plesnim parovima, na WDSF Academia Cupu i međunarodnom  DSE Children Grand Prix plesnom natjecanju koje će u organizaciji plesnog kluba Academia ugostiti više od 250 parova iz 25 zemalja, a plesat će se u sportskoj dvorani Jelkovec.



WDSF (World Dancesport Federation) međunarodno je natjecanje u kojem se sportski plesni parovi bore za što bolji plasman na svjetskog ljestvici. Na takvim natjecanjima mogu sudjelovati parovi svih starosnih kategorija, od osnovaca pa sve do seniora. Uz navedeno natjecanje postoji još i DSE Children European Grand prix natjecanje za mlađe uzraste, osnovce, mlađu mladež i mladež.


Na ovom natjecanju sudjelovat će i nekoliko hrvatskih parova koji u zadnje vrijeme predstavljali Hrvatsku na svjetskim i europskim prvenstvima i plasirali se na vrlo dobre pozicije. 


U konkurenciji parica - starija mladež, sudjelovat će David Ljevar i Marta Marki osvojili su 14. mjesto na europskom prvenstvu u kategoriji 10 plesova održanom 4. prosinca u Minsku; 


Noa Hanić i Mia Savić plasirani su u top 100 parova na svijetu u standardnim plesovima. U 


kategoriji mladeži, Vita Grahovac i Karlo Ostružnjak osvojili su 18. mjesto na svjetskom prvenstvu u standardnim plesovima, 

Mato Ostružnjak i Hana Sorić 21.mjesto.


 U kategoriji odraslih, Filip Pelko i Laura Krog osvojili su 60. mjesto na svjetskom natjecanju u latinsko-američkim plesovima.


Parovi će se natjecati u latinsko-američkim i standardnim plesovima, a na kraju DSE Children Grand Prix natjecanja bit će proglašen najbolji ovogodišnji europski sportski plesni parovi do 16 godina starosti.


Natjecanje se održava u sportskoj dvorani srednje škole Jelkovec, a ulaz je moguć isključivo uz predočenje digitalne covid potvrde, te nošenja zaštitne maske tijekom cijelog boravka u dvorani. 


Obzirom da natjecanje traje tijekom cijelog dana od jutra do kasno navečer, posjetitelji, ljubitelji plesa mogu sami odabrati vrijeme dolaska.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.3.2023. 14:54:59

Create Account