Zagrebačka filharmonija održana sinoć koncert u Novom Jelkovcu, obilje programa ove subote i nedjelje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.6.2024. 10:20:32
Zagrebačka filharmonija održana sinoć koncert u Novom Jelkovcu, obilje programa ove subote i nedjelje

Foto: Samir Cerić Kovačević/Grad Zagreb

U sklopu projekta Zagrebački kvartovi kulture, ovog se vikenda u Novom Jelkovcu održava obilje programa, a sinoć je nastupila i Zagrebačka filharmonija.Zagrebačka filharmonija zacijelo je kvalitativno najviši hrvatski glazbeni doseg koji bismo mogli očekivati u našem kvartu. Upravo je ovaj ne samo hrvatski, nego i svjetski poznati orkestar održao koncert sinoć Knjižnice Novi Jelkovec u sklopu gradskog projekta Zagrebački kvartovi kulture.


Filharmoničari su počastili veliki broj posjetitelja s mnogim uspješnicama legendarnih britanskih rockera, a sasvim način izvedbe znamenitih vokalnih dionica legendarnog Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca nisu pjevati vokali, nego su ih izvoditi – tromboni! Naime, uz filharmoničare nastupio je i kvartet trombona kojeg čine: Ivan Mučić Muchacho, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a koncertom je dirigirao Veton Marevci. 


Niti kiša nije omela koncert. Ovime se još jednom pokazalo da su Sesvete, odnosno u ovom slučaju Novi Jelkovec, itekako dio Zagreba, a dodatno je tome pridonio dolazak cjelokupnog gradskog vrha na čelu s gradonačelnikom Tomaševiće i zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, a pridružila im se i pročelnica Gradskog ureda za kulturu Emina Višnić. 


"Želimo imati ovakve raznovrsne događaje u svim dijelovima grada, ne samo u centru", rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević napomenuvši kako je cilj da kulturni sadržaji budu dostupni svima.


Zagrebački kvartovi kulture, pilot projekt u organizaciji Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, i uz podršku Grada Zagreba u narednim će mjesecima kulturom obogatiti sedam zagrebačkih kvartova, a  započeo je sinoć u Novom Jelkovcu koncertom Zagrebačke filharmonije


Program u sklopu ovog projekta nastavlja se ove subote i nedjelje obiljem programa o čemu više možete doznati ovdje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.6.2024. 8:52:38

Create Account