Započela je nova školska godina vugrovečki osnovci konačno krenuli u svoju školu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.9.2022. 12:06:00
Započela je nova školska godina vugrovečki osnovci konačno krenuli u svoju školu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vugrovečka škola, u potresu najteže nastradala sesvetska škola, nakon cjelokupne obnove danas je primila natrag svoje učenike.



Prvo je škola zatvorila svoja vrata radi korone, a potom ju je potres toliko oštetio da nije bilo druge negoli cjelokupne rekonstrukcije. Svako zlo za neko dobro, pa je tako rekonstrukcija iskorištena za dogradnju novih prostorija, ta da je postignut standard jednosmjenske nastave. Stoga će svi učenici ove škole od sad ići na nastavu u jutarnjoj smjeni, što će, vjerujemo, svima odgovarati, kako učenicima, tako i roditeljima.


Prvog dana nastave mnogi su roditelji dopratili svoje mališane do nove škole, a potom će svi, osim onih najmanjih, dalje moći i znati sami. Sretni, jer nakon dvije godine, ponovo se se, a neki i po prvi puta, učenici od prvog do trećeg razreda,  vratili u sada vrlo lijepo izgrađenu i uređenu, te ono što je najvažnije konstruktivno vrlo moćnu zgradu škole koja, kako su nam kazali stručnjaci, sada može podnijeti i daleko jače potrese od najjačih koji se mogu dogoditi na našem području.   


Danas je bio samo razgovor, dogovor i nastavi, usvajanje rasporeda sati, a prava nastava kreće od sutra. 

Inače, u vugrovečkoj školi ovih dana se očekuje i mala svečanost, jer na službenom otvorenju obnovljene/nove zgrade škole treba stići i gradski vrh.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 16:03:24

Create Account