Mirna Savić svoje "Figure u nastajanju" izlaže u ZIPS-u, otvorenje večeras

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.5.2024. 10:24:15
Početak: 03.05.2024. 19:00
Mirna Savić svoje "Figure u nastajanju" izlaže u ZIPS-u, otvorenje večeras

Foto: Pozvnica

Izložba figura akademske umjetnice Mirne Savić otvara se večeras u 19 sati u galeriji ZIPS. 




Akademska kiparica Mirna Savić otvara svoju izložbu večeras u galeriji Zelenih i plavih Sesveta u Kelekovoj 2. Ova Zagrepčanka s Goričkom adresom nova je članica Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) sa sjedištem u Vugrovcu, a koja okuplja četrdesetak akademskih umjetnika većinom iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja.


Izložbu večeras otvara povjesničarka umjetnosti i predsjednica HULULK-a Sanda Stanaćev Bajzek, dok će samo otvorenje glazbeno začiniti učenici GŠ Zlatka Grgoševića. Otvorenje je u 19 sati.


Ukratko o autorici:

Mirna Savić rođena je u Zagrebu 05.08.1993. godine.  Godine 2012. završava kiparstvo u školi primijenjene umjetnosti i dizajna te iste godine upisuje akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstva. Dobitnica je Rektorove nagrade 2017. godine. Diplomirala je 2018. godine te otvara svoju prvu samostalnu izložbu u POUVG-u ”Animalizam” i nastavlja djelovati kao scenograf u sceni Gorica u predstavama : ”Dnevnik fejsbuk idiota”, ”Sarina nit” i ”Uzbuna u plastičnom carstvu.” Postavlja interaktivnu javnu skulpturu ”Mogut” na trgu Galženica u Velikoj Gorici. Sudjeluje na brojnim festivalima i kolonijama izrađujući  skulpture u kamenu, ledu, pijesku, glini. Izlaže na nekoliko grupnih izložbi u Velikoj Gorici, Varaždinu i nekolicina gradova u Dalmaciji te postavlja javne skulpture u gradu Križevci.


Ilustratorica je dječje knjige ”Lukasova plesna pustolovina” i ”Grga traži obitelj”. Vlasnica je obrta za umjetničko stvaralaštvo ”OMNI ART”.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.5.2024. 10:19:10

Create Account