Gledatelji ipak na tribinama stadiona sv. Josip Radnik kad ovog petka Sesvete dočekuju Šibenik

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.5.2024. 13:11:50
Gledatelji ipak na tribinama stadiona sv. Josip Radnik kad ovog petka Sesvete dočekuju Šibenik

Foto: Plakat

Utakmica Sesvete - Šibenik ovog petka prvotno najavljena kao susret bez gledatelja, ipak će se igrati pred navijačima.




U 30. kolu Supersport prve nogometne lige Sesvete ovog petka od 15:50 dočekuju Šibenik, pretendenta za osvajanje naslova prvaka i ulaska u hrvatski elitni nogometni rang Supersport HNL. No, veliku buru uoči ove utakmice ponovo su unijeli drugi, a ne sportski elementi. Obzirom da se procjenjuje kako se radi o sportskom događaju povećanog rizika, sigurnosni zahtjevi za tu utakmicu prema organizatoru također su bili povećani. 


Obzirom da osiguranje plaća organizator, u ovom slučaju NK Sesvete, u upravi su prvotno bili odlučili da će utakmicu igrati bez gledatelja, kako ne bi morali plaćati dodatno osiguranje, obzirom da, kako su ustvrdili, ionako vrlo malo očekivanog broja gledatelja obzirom da se igra na radni dan u radno vrijeme.


Takva je odluka izazvala buru negodovanja kod navijača obaju kluba, pa je odluka o igranju pred praznim gledalištem ubrzo bila povučena uz napomenu kako je klub pronašao sponzore koji će platiti dodatno potrebno osiguranje za utakmicu. To znači da će se utakmica ipak igrati pred navijačima uz pojačane mjere sigurnosti.



Policija će snimati ovaj sportski događaj


Policija je objavila najavu snimanja ovog sportskog događaja kojeg tretira kao događaj pod povećanim sigurnosnim rizikom. U objavi se kaže:


U petak, 10. svibnja 2024. godine s početkom u 15.50 sati na stadionu “Sveti Josip Radnik“ u Sesvetama, Vladimira Vidrića odigrat će se nogometna utakmica između NK „Sesvete“ i HNK „Šibenik“.


Na dan odigravanja utakmice zagrebačka će policija u sklopu osiguranja, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice provesti audio-video snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.



Vezane vijesti
Ažurirano: 11.5.2024. 8:28:37

Create Account