Miris gulaša širio se Vrbovečkom Dubravom, održana tradiionalna Gulašijada

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.9.2021. 14:54:52
Miris gulaša širio se Vrbovečkom Dubravom, održana tradiionalna Gulašijada

Foto: Organizator

Proteklog vikenda Općina Dubrava proslavila je svoje dane, a uz bogat kulturno-umjetnički program održana je i tradicionalna, četvrta, gulašijada. 



Dan Općine Dubrava, tradicionalno se održava 10. lipnja, kada se slavi  dan Sv. Margarete i dan župe, međutim zbog epidemioloških razloga je ove godine podijeljen u dva termina. 


„Ovogodišnji Dani Općine Dubrava održavaju se u dva termina. Prvi, službeni dio održan je u lipnju na dan Sv. Margarete kada  je i dan Općine, a ovaj kulturno-umjetnički i zabavni program održava se ovaj vikend. Od petka do nedjelje u Dubravi se održava cijeli niz događanja“, rekao je načelnik Općine Tomislav Okroša. 


Održan je bogat kulturno-umjetnički program od izložbe ratnih fotografija, u sklopu 30-e godišnjice osnutka 51. samostalne bojne Vrbovec, pa sve do defilea ženske konjičke garde Vrbovec, i mažoretkinja Općine Dubrava i Vrbovečkih mažoretkinja, uz pratnju limene glazbe Vrbovec. „Uspjeli smo organizirati da se na ovogodišnjim danima Općine pronađe kutak baš za svakoga. Moramo istaknuti i veliku gulašijadu i fišijadu, a posebno bih pohvalio organizatore Ivana Benjaka i Branka Perinić“, kazao je Okroša.


„Ponosni smo što zadnje četiri godine, izuzev prošlu godinu koja nam to nije dozvolila zbog epidemioloških uvjeta, proslavljamo Dane Općine Dubrava. Svakom organiziranom manifestacijom imamo sve više iskustva, a iz tog iskustva se rađaju nove ideje. Ovaj današnji defile bih izdvojio kao najljepši događaj i vrhunac proslave“, rekao je Predsjednik Općinskog vijeća, Ante Grizelj.  


Na tradicionalnoj, četvrtoj, gulašijadi sudjelovalo je devet ekipa koje su pokazale svoje kulinarske sposobnosti. Na žalost, zbog cjelokupne situacije s korona virusom, šest ekipa je u zadnji tren moralo odustati od natjecanja. Miris gulaša širio se prostorom „Dudnjaka, gdje su svi posjetitelji mogli uživati gastronomskim delicijama.


„Četvrta gulašijada Općine Dubrava prošla je bez prijekorno. Svim natjecateljima i posjetiteljima osmjeh ne silazi s lica, što je znak da smo napravili dobar posao. Natjecalo se devet ekipa, s time da se šest ekipa u zadnji tren moralo povući zbog COVID situacije. Nadamo se da će iduće godine biti daleko veći broj ekipa i da će se tradicija u Dubravi nastaviti“, kazao je predsjednik Lovačkog društva Golub Dubrava, Branko Perinić.


Svim ekipama je organizator osigurao namirnice za sudjelovanje. Nakon višesatnog kuhanja, uslijedila je degustacija. Stručni žiri nije imao nimalo lak zadatak u odabiru pobjednika. Za najbolji gulaš proglašen je kuharske ekipe Tim Video, drugo mjesto je osvojio DVD Rakovec, a treće Lovačko društvo Golub Dubrava, te su im uručene prigodne nagrade.







Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2024. 13:32:13

Create Account