Otvoren 45. Interliber 2023. međunarodni sajam knjige

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.11.2023. 15:20:42
Otvoren 45. Interliber 2023. međunarodni sajam knjige

Foto: Grad Zagreb

Interliber jedna je od najvećih i najdugovječnijih srednjoeuropskih manifestacija knjige.




Na Zagrebačkom velesajmu danas je otvoren 45. međunarodni sajam knjige – Interliber 2023., najveća književna manifestacija u Hrvatskoj. Na ovogodišnjoj najvećoj takvoj sajamskoj manifestaciji u srednjoj Europi izlaže više od 300 nakladnika i trgovaca knjigama iz 13 zemalja. 


U sklopu Interlibera koji traje do 12. studenoga organizirano je više od 200 sati stručnog programa, a odličan glazbeni program  posjetitelje čeka ispred paviljona 5.


Interliber je otvorila ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je naglasila važnost ovakvih manifestacija u promociji čitanja. Podsjetila je koliko država izdvaja za temeljnu knjižničarsku infrastrukturu na području cijele zemlje, te podsjetila da je ovogodišnji mjesec knjige otvorena u Vinkovcima u novoj i trenutno najsuvremenijoj hrvatskoj knjižnici.


Uz čestitku na uspješnoj organizaciji ovog prestižnog sajma knjiga, gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je da se Zagreb može pohvaliti kontinuiranim i stabilnim ulaganjem u kulturu u cjelini, a osobito u sektoru knjige.  U Zagrebu djeluju najveće i najpoznatije hrvatske knjižnice. Jedna od njih je i ustanova Knjižnice grada Zagreba s mrežom od 42 knjižnice kojima će se uskoro pridodati i nova zgrada Gradske knjižnice Paromlin. Riječ je o kapitalnom projektu ove gradske uprave, Društveno kulturnom centru koji će bogatstvom sadržaja postati novo gradsko središte i postati najsuvremenija hrvatska i jedna od najsuvremenijih europskih knjižnica.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.12.2022. 12:17:46

Create Account