Policija je objavila rezultate vikend akcije - 60 dana zatvora za pijanu vožnju!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.5.2020. 17:03:55
Policija je objavila rezultate vikend akcije - 60 dana zatvora za pijanu vožnju!

Foto: Ilustracija

Zagrebačka policijska uprava objavila je rezultate i "zvijezde" akcije pojačanog nadzora prometa kroz vikend.U subotu, 23. svibnja 2020 godine u 0.05 sati u Zagrebu u Koledinečkoj ulici, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak. Nakon što je odbio alkotestiranje, pokušao se udaljiti nakon upozorenja, a potom naređenja policijskih službenika te se na izdanu zapovijed oglušio. Spriječen je u bijegu uz uporabu sredstava prisile. Policijski službenici su ga doveli u službene prostorije gdje mu je pružena liječnička pomoć, radi pregleda. Tada je smješten u posebnu prostoriju na otrežnjenje. Policijski službenici su ga uz optužni prijedlog doveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je sudac izrečena ukupna kazna zatvora u trajanju od 60 dana uvjetno, na rok od 10  mjeseci te novčanu kaznu od 800 kuna. Također, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B  kategorije u  trajanju od dva mjeseca .

 

Iste večeri, 25 minuta kasnije, na raskrižju Slavonske avenija i Ulice grada Gospića policijski službenici su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak. Kod njega je pak kontrolom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao alkohola u iznosu od 1.52 g/kg. Policijski službenici su ga odveli na otrežnjenje te će se protiv njega provesti redovni prekršajni postupak.

 

U nedjelju, 24. svibnja 2020. godine u 3.05 sati, na kolniku Čulinečke ulice u nadzoru prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,63 g/kg. I taj vozač je odveden na otrežnjenje, a prekršajni postupak će se provesti redovnim putem.

 

Policijski službenici su iste večeri zaustavili i jednu vozačicu, 27-godišnjakinju i to u 4.30 sati u Klaićevoj ulici, koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,40 g/kg. Vozačica je odvedena na otrežnjenje, a potom i na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje ju je sudac kaznio s 5000 kuna kazne.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.6.2020. 11:49:33

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account