Tomašević ukinuo besplatno parkiranje oko zagrebačkih zdravstvenih ustanova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.8.2021. 13:21:27
Tomašević ukinuo besplatno parkiranje oko zagrebačkih zdravstvenih ustanova

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj je presici najavio ukidanje odluke o besplatnom parkiranju oko bolničkih ustanova u Zagrebu. 




Besplatno parkiranje  oko svih zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Grad Zagreb i Republika Hrvatska bila je odluka bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.


''Prihvatio sam prijedlog Zagrebparkinga, jer situacija s epidemijom više nije tako dramatična, a i kada se ta mjera donijela već je bilo prošlo pola godine od epidemije. S druge strane, ne znamo ni učinke te mjere, niti se kontroliralo da li se na tim parking mjestima parkiraju zaista ljudi koji posjećuju te ustanove ili svatko'', rekao je na konferenciji za novinare Tomašević.


Tomašević je također istaknuo da je odlukom o besplatnom parkiranju od listopada prošle godine, Zagrebparking izgubio 14 milijuna kuna prihoda. Radi se o 3500 parkirnih mjesta i novoj garaži na Svetom Duhu, čiji su mjesečni troškovi održavanja oko 100 tisuća kuna mjesečno.


Osim ukidanja besplatnog parkinga, Tomašević je najavio smanjenje naknada članova upravnih vijeća gradskih ustanova za 50%.


Smanjit ćemo naknade u upravnim vijećima gradskih ustanova za 50 posto. Do sada su te naknade bile nešto više od 500 kuna neto po sjednici, a sada će sa novom odlukom biti oko 250 kuna neto po sjednici”, kazao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi. 


To se odnosi na one gradske ustanove u kojima Grad može odlučivati o visini naknade, kao što su vrtići, socijalne ustanove i školski odbori za koje je jučer raspisan javni natječaj kojim Grad traži  400 članova školskih odbora. 


“Prijave će razmatrati povjerenstvo od sedam članova, među kojima su četiri predstavnika grada i tri vanjska člana, stručnjaka u obrazovanju”, kazao je Tomašević. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.5.2024. 12:46:24

Create Account