Dani Brestja 2024. Od ponedjeljka 13. do nedjelje 19. svibnja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.5.2024. 15:40:10
Dani Brestja 2024. Od ponedjeljka 13. do nedjelje 19. svibnja

Foto: Promo

Obilje programa očekuje nas u tjednu Dana Brestja 2024. od ponedjeljka, 13. do nedjelje 19. svibnja. 



Od ponedjeljka 13. do nedjelje 19. svibnja 2024. održat će se manifestacija Dani Brestja. Organizacijski odbor i ove godine pripremio je brojne aktivnosti namijenjene djeci, mladima, odraslima, braniteljima, rekreativcima, sportašima i cijelim obiteljima.


Ovogodišnji Dani započinju u ponedjeljak 13. svibnja otvorenjem izložbe dječjih radova na temu: Brestje budućnosti u mjesnom domu Novo Brestje (Ulica ljubičica 33). Učenici OŠ Brestje su se revno pripremali kako bi pokazali kako oni zamišljaju Brestje u budućnosti, a događaj će popratiti i nastup dječjeg zbora škole. Uz izložbu likovnih radova moći će se pogledati vrlo zanimljiva izložba starih fotografija pod nazivom Brestje nekad. Na fotografijama će se moći vidjeti kako je izgledala izgradnja važnih zgrada u naselju (škola, crkva, mjesni dom, vatrogasni dom itd.), ali i razvoj naselja i izgradnja u pojedinim ulicama tijekom godina. 


Utorak 14. svibnja od 17 sati u mjesnom domu Staro Brestje (Brestovečka 55, Brestje) započinje besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi, a u 18 sati svi su pozvani na tribinu „Govorimo o zdravlju“ na kojoj će liječnici progovorit će o tome kako brinuti o svome zdravlju. U sklopu ovog dana u 19.15 bit će održana i psihološka radionica na temu kako se nositi s anksioznosti i depresijom koja je namijenjena posebno mladima, ali i cijelim obiteljima. U 19 sati pozivamo na vježbe za žene na otvorenom koje će iz mjesnog doma Staro Brestje predvoditi skupina udruge „Sport za sve“ koja redovito vježba u MO Novo Brestje, a ekipi u goste dolaze i članice iz MO Moravča.


U srijedu 15. svibnja u dvorištu MO Novo Brestje najmlađi moći će se kroz igru i zabavu upoznati s važnosti ekologije te će sađenjem cvijeća, izradom kućice za ježeve i radionicom kako možemo ponovno upotrijebiti neke predmete usvojiti nove navike. Mislilo se i na četveronožne ljubimce, pa se vlasnici pasa pozivaju u 17.30 na Promenadu pasa na livadi kod mostića (E. Vidovića bb). Ni ove godine nismo mogli odlučiti organizirati izložbu pasa jer su nam svi najljepši i najbolji. No, zato će biti prigode za foto portrete pasa, a promenadom se želi potaknuti na izgradnju parka za pse u naselju.


Četvrtak, 16. svibnja namijenjen je za mlade, pa osim akcije „Klupa promjena“ u kojoj mladi naselja redovito čišćenjem i bojanjem klupa potiču na njihovo korištenje, a prigodnim crtežima i citatima ukazuju na problem vršnjačkog verbalnog nasilja, u 20 sati održat će se 2. Brestjanski Pub kviz u caffe baru Dora.


Tijekom vikenda na igralištu OŠ Brestje svatko će pronaći nešto za sebe pa osim sportskih sadržaja (Memorijalni nogometni turnir Stipe Čutura, Hakl u kavezu, Turnir u beli, škola boćanja, utrka Cvjetna milja), gastro ponude te nastupa raznih KUD-ova, zborova, DJ Pucka, grupe Levanda i tamburaškog sastava Trešnja, održavat će se brojni drugi programi. Najmlađi moći će sudjelovati u radionicama Thinker labs, a zabava je zajamčena i u lunaparku. Udruga „Mladi za domovinu“ održat će u petak radionicu “Kako pokrenuti podcast“, a na buvljaku moći će se razmijeniti ili nabaviti odjeću, knjige i igračke. U petak moći će se sudjelovati i na Wine & paint radionicu, a u subotu u još boljem izdanju Modelarski klub Ferdinand Budicki organizira radionice i pistu za brojna modelarska vozila.


Nedjelja je dan kada ćemo se posebno sjetiti naših branitelja te zapaliti svijeće i položiti vijenac kod spomenika branitelja u Starom Brestju i sv. misom moliti za sve koji su dali živote za slobodu naše domovine. 


Bogati program jamči dobru zabavu i ove godine i sve to s humanitarnom notom. Prikupljeni prilozi tih dana u za tu priliku pripremljene kutije bit će proslijeđeni OŠ Brestje kojoj sa skoro 900 učenika nužno treba vanjski prostor - vrtnu sjenicu koja bi služila kao alternativna učionica na otvorenom za nastavu na svježem zraku.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.5.2024. 11:44:57

Create Account