Privatna sesvetska Osnovna škola Linea poziva na predupise u narednu školsku godinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2024. 16:11:23
Privatna sesvetska Osnovna škola Linea poziva na predupise u narednu školsku godinu

Foto: POŠ Linea

Kako bi potaknuli interakciju, kritičko razmišljanje i stvaralački duh učenika, učitelji koriste različite metode poučavanja, uključujući istraživački rad, projekte, timski rad, praktičnu nastavu i terenske posjete.



Prijave za upis djece u prvi razred osnovne škole već su započele. Neki roditelji traže više od klasičnog obrazovanja. Žele mjesto gdje će njihova djeca ne samo stjecati empirijsko znanje, nego razvijati kreativnost, samostalnost te izgrađivati međukulturalnu svijest. Upravo to nudi Privatna osnovna škola Linea, iz koje najavljuju početak upisa za školsku godinu 2024./2025.


Jedinstvena  po tome što pruža prestižni međunarodni IB PYP (International Baccalaureate Primary Years Programme) program, škola Linea posvećena je poticanju holističkog razvoja učenika. Osim što osigurava temeljno obrazovanje, ova škola postavlja naglasak na razvoj kritičkog razmišljanja, kreativnosti te međukulturalne osviještenosti, čime priprema učenike za globalno društvo u kojem živimo. 


U školi naglašavaju da je njihova misija potaknuti učenike biti aktivnim sudionicima u procesu učenja, poticati njihovu znatiželju i kreativnost te potpunije razvijati njihove vještine kritičkoga razmišljanja. Smatraju da se najbolji rezultati postižu kada učenje postaje iskustvo koje nadilazi samo pamćenje i reproduciranje podataka. 


U Linei je naglasak na razvoju svakoga učenika i otkrivanju jedinstvenih njihovih potencijala. Cjeloviti pristup učenju potiče radoznalost i zadržava fokus, a tako naučena znanja ostaju i pružaju kvalitetan temelj za nadogradnju i daljnje učenje i istraživanje. Kako bi potaknuli interakciju, kritičko razmišljanje i stvaralački duh učenika, učitelji koriste različite metode poučavanja, uključujući istraživački rad, projekte, timski rad, praktičnu nastavu i terenske posjete.


Suradnja s lokalnom zajednicom ključna je za razvoj škole, a Linea se snažno zalaže za integraciju u sesvetsku zajednicu. Aktivnosti poput radionica, predavanja i kulturnih događanja često se organiziraju u suradnji s lokalnim institucijama i organizacijama kako bi se učenici upoznali s raznolikošću i bogatstvom svoje zajednice.


"Naša vizija je ne samo pružiti izvrsno obrazovanje, nego i potaknuti učenike da budu aktivni građani svoje zajednice", ističe ravnateljica škole Ana Bubalo dodajući da učenike žele potaknuti  globalnom razmišljaju, ali lokalnom djelovanju, doprinoseći pozitivnim promjenama u Sesvetama.


"Ponosni smo što donosimo dašak promjene u obrazovanje u Sesvetama. Naša Osnovna škola Linea poziva sve zainteresirane roditelje da istraže mogućnosti koje pruža njihov IB PYP program te da se pridruže zajednici koja cijeni raznolikost, kreativnost i odgoj budućih lidera", zaključuje Bubalo.


Zainteresirani mogu zaviriti u  školu Linea tijekom Dana otvorenih vrata koji će biti održani 23. ožujka. Više informacija o prijavama i upisima mogu se doznati radnim danom od 8 do 16 sati u školi ili putem školske mrežne stranice OS-liea.hr


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2023. 13:44:26

Create Account