Tomašević u Šašinovcu o vodovodu, kanalizaciji i vatrogascima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.4.2021. 10:15:52
Tomašević u Šašinovcu o vodovodu, kanalizaciji i vatrogascima

Foto: Sesvete danas/Borko Samec

Kandidat za gradonačelnika platforme Možemo Tomislav Tomašević posjetio je jučer popodne Šašinovec gdje je održao konferenciju za novinare na temu nekih sesvetskih problema.



"Sesvete su na posljednjem popisu stanovništva imale 70 tisuća stanovnika, danas vjerojatno i puno više, da su samostalan grad bile bi peti po veličini u Hrvatskoj. Osim što kao gradska četvrt nemaju baš nikakvu samostalnost u donošenju odluka i njihovu provođenju, veći dio tog prostora četvrtine Zagreba nema niti osnovnu komunalnu infrastrukturu", rekao je u utorak popodne u Šašinovcu Tomašević koji je simbolično na mostu preko potoka Kašina u Dokšićevoj ulici novinarima pokazao kako su građani spojili fekalne ispuste u otvorene vodotokove.


"Prioritet je rješavanje komunalne infrastrukture na cjelokupnom području Prigorja na prostorima gdje još nema gradske odvodnje, ali čak niti vodovoda što je u 21. stoljeću nedopustivo", naglasio je Tomašević nastavljajući o temi vatrogastva.


"Javnu vatrogasnu postrojbu hitno treba dovesti na Šija Vrh na prostor bivše vojarne odakle se može najbrže stići do bilo koje točke Sesveta. Vatrogastvo je i nače u cijelom Zagrebu podcijenjeno, a pogledajte što su sve ti dečki, bilo profesionalci, bilo dobrovoljci radili nakon potresa. Još bi i više posla napravili da su bili primjereno opremljeni na čemu ću kao gradonačelnik inzistirati", rekao je gradonačelnički kandidat platforme Možemo zaključujući kako cijelo ustrojstvo grada treba značajnu transformaciju, te da gradske četvrti, a osobito Sesvete i Brezovica koji su više ruralni nego urbani dio grada trebaju dobiti znatno veće ovlasti u svojoj samoupravi.


"Kao gradonačelnik provest ću reforme u tom pravcu", zaključio je Tomašević jučerašnju presicu u Šašinovcu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account