Riječanke bolje od Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2017. 17:25:29
Riječanke bolje od Sesveta

Foto: RK Sesvete, Sesvete danas, Borko Samec

U 17. kolu 1. HRL za žene RK Sesvete Agroproteinka izgubio je od Zameta  27:30 (14:15)

Iako je to bio derbi kola,  utakmicu je pratilo samo stotinjak gledatelja u sportskoj dvorani sesvetske gimnazije. Riječanke su bile bolja ekipa i zasluženo pobijedile.

Utakmica je u početku  bila izjednačena. Riječanke su imale malu, ali stalnu prednost od pogotka ili dva do 23. minute, kada su domaće rukometašice izjednačile na 11:11. Pet minuta kasnijeponovo ozjednačeno, 13:13, a zatim je Ela Bukvić pogodila za 14:15 rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme.

U drugom dijelu Zamećanke su se razbudile i pojačale pritisak, dok se domaće baš i nisu najboklje snašle, promašile su nekoliko zicera i sedmeraca, što je rezultiralo i većom prednošću te je u 57. minuti na semaforu bilo čak plus sedam u korist Zameta nakon pogotka Tabar (27:20). Do kraja susreta Sesvećanke nisu uspjele sustići prednost gostujućih rukometašica.

Nakon ovog kola na tablici je došlo do zamjena mjesta. Do tada četvrto Sesvete predalo je poziciju Zametu, a Sesvećanke su došle na mjesto Riječanki.  Pogledajte rezultate i tablicu:




Create Account