Rukometaši Sesveta u 2. kolu EU kupa večeras dočekuju azerbejdžanski Kür

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.10.2023. 9:43:45
Rukometaši Sesveta u 2. kolu EU kupa večeras dočekuju azerbejdžanski  Kür

Foto: Plakat

MRK Sesvete igra večeras utakmicu 2. kola Europskog kupa protiv momčadi Kür iz Azerbajdžana.



Rukometaši Sesveta kao prošlogodišnji sudionici četvrtfinala Europskog rukometnog kupa sudjeluju izravno u drugom kolu ovog natjecanja gdje se plasirala momčad Kür iz Azerbajdžana.


O protivnicima se zna vrlo malo osim da dolaze iz grada Kür smještenog na istoimenoj rijeci u sjevernom dijelu ove istočnoeuropske naftom, plinom i novcima prebogate države, a gdje je veći dio stanovništva ipak siromašan.  Upravo iz tog miljea stiže gomila novaca za rad ovakvog kluba koji je u stvari jedna legija stranaca, jer je prva postava momčadi sastavljena većinom od slavenskih rukometaša i nekoliko Nigerijaca. Međutim, prema nekim saznanjima iz vrlo oskudnih informacija o toj momčadi koja je sastavljena prije manje od godine dana, iskusni internacionalci bi trebali probiti put razvoja rukometa te zemlje kroz europske kupove. No, ovoga puta Sesvete će im stajati na tom putu.


O utakmici Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete:

Nadajmo se da će dvorana biti puna i da će i oni i mi promatrat protiv koga to igramo. Radi se o nama nepoznatom protivniku sastavljenom od podosta stranaca. Imaju dva Crnogorca, dva Srbina, dva Rusa i tri Nigerijca, te nešto domaćih igrača o kojima ništa ne znamo. Ovi Crnogorci, Srbi i Rusi su dobri, prekaljeni internacionalci, no, oni su skupljeni prije nekih mjesec dana i vidjet ćemo kako će igrati i koliko su uigrani, no znamo da su oni rukometni znalci".


Posljednja vijest je da u Sastavu Küra neće biti Rusa i Nigerijaca, jer nisu mogli dobiti vize za dolazak na teritorij Hrvatske odnosno Europske unije. 


Utakmica se igra večeras u Jelkovcu s početkom u 19 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 8:35:46

Create Account